Бившият президент на Афганистан Хамид Карзай отправи остра критика към

...
Бившият президент на Афганистан Хамид Карзай отправи остра критика към
Коментари Харесай

Хамид Карзай нарече позор изтеглянето на САЩ от Афганистан

Бившият президент на Афганистан Хамид Карзай насочи остра рецензия към Съединени американски щати поради това, че преди година изтеглиха военните си от страната, което докара на власт радикалното ислямско придвижване " Талибан ".

" Това е доста печално. Това по какъв начин Съединените щати се потеглиха от Афганистан, беше срам. Обидно за нас и мъчително за американския народ. " – съобщи той в изявление за Дойче веле.

На фона на ръководството на талибаните Карзай прикани афганистанците да се сплотят и да се борят за правата си, в това число за правото на момичетат и дамите да получат обучение.

Той изключи опцията да емигрира, като акцентира, че родината не трябва да се изоставя в мъчно време.

" Това е нашата страна. Това е нашият дом. Не изоставяш дома си, когато стане мъчно. Оставаш вкъщи и го подреждаш. " – съобщи експрезидентът.

Хамид Карзай не е склонен с тезата, че ликвидирането на водача на " Ал Кайда “ Айман ал Зауахири от американците може да трансформира Афганистан в спонсор на интернационалния тероризъм.

" Афганистан в никакъв случай не е бил спонсор на международния гнет. Афганистан е бил жертва на световния гнет. Афганистанският народ беше най-голямата жертва на тероризма. Афганистанците толкоз мощно съчувстват на жертвите на терора по целия свят, тъй като самите ние пострадахме още повече. Афганистанците доста мощно съчувстват на жертвите на нещастието от 11 септември, тъй като ние пострадахме първи. “ – отбелязва той.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР