Бившият президент Доналд Тръмп се изправя пред 91 обвинения за

...
Бившият президент Доналд Тръмп се изправя пред 91 обвинения за
Коментари Харесай

Какво се случва, ако Байдън или Тръмп отпаднат от надпреварата преди изборите в САЩ

Бившият президент Доналд Тръмп се изправя пред 91 обвинявания за закононарушения, като се чака тази година да тръгне най-малко един углавен развой против него. От друга страна здравословни проблеми биха могли да повлияят на президента Джо Байдън, който е на 81 години, споделя rfa, част от Voice of America (VOA) .

Заглавията в медиите не престават да разискват напредналите години на Байдън като сериозен проблем. В случая с Тръмп, обаче, те не са толкоз настоящи, защото той е на 77 години.

Голямата нощ ще бъде през ноември, когато ще се проведат 60-ите поред избори за президент на Съединените американски щати.

Но какво ще се случи, в случай че един от претендентите почине или стане некадърен преди ноемврийския избор?

Ако това стане преди националните конгреси на техните партии, някои щати може да удължат периодите за предварителните избори, с цел да разрешат на повече претенденти да вземат участие в надпреварата. Победителят на предварителните избори публично се афишира за президентския претендент на всяка партия по време на съответния конгрес. Републиканците ще проведат своя през юли, а демократите през август.

Ако лидерът се отдръпна и нито един претендент не реализира болшинство , делегатите могат да предлагат някой различен. Тези делегати имат забележителна независимост за договаряния и за избор на някого, който не взе участие в началната спортна акция. Това към този момент се е случвало в американската история.

Крайното решение кой тъкмо ще бъде номиниран за президент от Републиканската или Демократическата партия ще бъде на техните конгреси, като не е обезпечено, че този претендент ще бъде номинираният за вицепрезидент.

Сходен е процесът и след изборите- в случай че, да вземем за пример, Байдън завоюва... и не може да служи , вицепрезидентът му, Камала Харис, няма автоматизирано да стане негов заместител, а гласоподавателите биха дали своят вот още веднъж.

Но какво се случва, в случай че гласоподавателите не изберат никой претендент ? В подобен случай изборите биха минали в Представителния дом, в случай че нито един кандидатите за президентския пост не успее да събере. Така изборите в действителност биха приключили по метод, с който американците не са се сблъсквали от стотици години, отбелязва  с rfa, част от Voice of America (VOA) .

Ако определеният президент почине откакто Конгресът към този момент е удостоверил изборните резултати, само че преди инагурацията на 6 януари , то тогава определеният за вицепрезидент ще постави клетва президент.

Всеки от тези сюжети може да стане провокира сериозен безпорядък в американската политика, който би могъл дълго да се проточи в съдилищата, изключително в случай че резултатът се оспорва . И както страната видя при офанзивата на Капитолия от последователите на Тръмп на 6-ти януари 2021 година, обстановката може още веднъж да стане кръвава, отбелязва медията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР