Тръмп избухна срещу Джак Смит заради заповед за обиск за акаунта му в Twitter

...
Бившият президент Доналд Тръмп нападна специалния прокурор Джак Смит в
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп нападна специалния прокурор Джак Смит в неделя вечерта на фона на съобщения, че Министерството на правосъдието е получило заповед за обиск на акаунта му в Twitter по-рано тази година.

„Как се осмелява долният прокурор, Ненормалният Джак Смит, да проникне в бившия ми акаунт в Туитър, без да ме информира и всъщност се опитва напълно да скрие това зверство от мен“, написа Тръмп в профила си в Truth Social. „Какво би могъл да открие, което все още не е известно.“

Съдебните документи, разпечатани в сряда, за първи път разкриха, че Смит е получил заповедта през януари като част от разследването си на усилията на Тръмп да отмени президентските избори през 2020 г. Тръмп беше обвинен в това разследване по-рано този месец и е изправен пред четири федерални обвинения, свързани с многостранен заговор за оставане на власт, според твърденията на прокурорите.

Тръмп също се пледира за невинен по всички обвинения като тези в друг обвинителен акт, повдигнат от екипа на Смит, свързан с работата му с класифицирани документи, след като той напусна Белия дом. заповедта за неразкриване нарушава Първата поправка. Министерството на правосъдието глоби компанията с 350 000 долара, след като тя забави изпълнението си, а Twitter по-късно предаде подробностите за манипулацията на Тръмп.

Не е ясно какво са търсили прокурорите в акаунта на Тръмп в Twitter, който беше неактивен, откакто той беше стартиран от платформата през 2021 г. Новината за заповедта дойде, след като решение на федералния апелативен съд отхвърли твърденията на Twitter, че не е трябвало да бъде считано за неуважение към съда и да бъде глобено.

Бившият президент продължи да сравнява заповед за претърсване на клуба и резиденцията му в Мар-а-Лаго миналата година, ключов момент в разследването на Смит за работата на Тръмп с класифицирани документи.

Свързани...

Далеч- Десният популист набира сила в първичните президентски избори в Аржентина

Текстове показват, че юридическият екип на Тръмп е обвързан с нарушение на системите за гласуване в Джорджия: Доклад

Камала Харис казва, че е „притеснена“ за избирателната активност преди 2024 г. Избори

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР