Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън твърди, че руският

...
Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън твърди, че руският
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Наясно съм каква е била последната мисъл на Пригожин след експлозията в самолета

Бившият министър председател на Обединеното кралство Борис Джонсън твърди, че съветският президент Владимир Путин " несъмнено е умъртвил " шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин. Според него не може да има мирни договаряния с съветския водач за Украйна.

Пишейки в публикация за Daily Mail в събота, Джонсън спекулира за последните моменти на Пригожин, единствено дни откакто аероплан, за който се счита, че е превозвал шефа на " Вагнер ", се разруши в поле северозападно от Москва, до момента в който пътуваше за Санкт Петербург.

Все още не е ясно какво е предизвикало самолетната злополука, само че американски и западни разследващи чиновници, с които CNN е разговарял, считат, че е била умишлена.

" Не може да са минали повече от няколко секунди сред детонацията на борда на другояче надеждния аероплан Embraer Legacy 600 Executive и момента, в който съветският палач изчезна в световъртежното си ускоряване към земята. И все пак в този момент съм сигурен, че той е знаел с цялостна изясненост какво се е случило ", написа Джонсън.

" Той знаеше чия скрита ръка го изпраща на 28 000 фута надолу, с цел да бъде изгорял дружно с останалите му спътници от групата " Вагнер " в огнено кълбо в провинцията на Тверска област северно от Москва, а по-късно надолу, несъмнено, надолу, надолу към Хадес и татарската яма. "

Той написа още, че индивидът, за който се твърди, че " стои зад убийството на Пригожин ", е " същият човек, който е разрешил да вземем за пример отравянията в Обединеното кралство на Александър Литвиненко и Сергей Скрипал ".

" Тъй като детонацията изсмука въздуха от кабината на самолета, бих се обзаложил, че последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била " Путин! ", предшествана от една от многото хули, които някогашният пандизчия и продавач на хотдог ръсеше толкоз свободно ", написа Джонсън.

Самолетната злополука, за която се счита, че е умъртвила Пригожин, пристигна тъкмо два месеца откакто шефът на " Вагнер " стартира временен протест в Русия.

Експертите се съмняват дали групата " Вагнер " може да оцелее без Пригожин.

В петък Кремъл сподели, че са в ход всички нужни проучвания, в това число генетични, с цел да се откри дали Пригожин е бил погубен в злополуката в сряда. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрично отхвърли изказванията, че съветските управляващи може да са забъркани. " Всичко това е безспорна неистина ", сподели той.

В четвъртък Путин сподели, че познава Пригожин " от доста дълго време " и го назова " надарен човек, надарен предприемач ".

В авторския си коментар Джонсън назова " върхът на самонадеяността " за Пригожин да мисли, че Путин ще му елементарни, че оспорва държавното управление му.

" Докато гледаме смразяващите фрагменти на оня аероплан, спираловидно летящ към земята, ставаме очевидци на нещо историческо. Това е насилственото очистване – по малкия екран – на неговите врагове от действителен държавен глава. Не мога да се сетя за различен образец на такава показна и необуздана дивотия от страна на международен водач – не и през нашия живот ", написа Джонсън.

" Маската към този момент е изцяло свалена. Путин е изобличен като разбойник, а неговата неуместна телевизионна " респект " към мъртвите вагнеровци е напряко от страниците на " Кръстникът ", написа Джонсън.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР