Бившият премиер Имран Хан предупреди правителството на Пакистан да насрочи

...
Бившият премиер Имран Хан предупреди правителството на Пакистан да насрочи
Коментари Харесай

Бившият премиер на Пакистан настоява за провеждане на нови избори

Бившият министър председател Имран Хан предизвести държавното управление на Пакистан да насрочи нови избори през идващите шест дни , оповестява Асошиейтед прес. В противоположен случай той съобщи, че още веднъж ще тръгне към столицата дружно с 3 милиона души.

Хан приказва на протест с хиляди стачкуващи в Исламабад, целящи да смъкват държавното управление и да наложат предварителни избори. По-рано държавното управление извика войски за защита на значими здания, в това число Народното събрание и офисите на президента и премиера Шахбаз Шариф. Мерките идват след конфликти сред стачкуващи и полиция.

Хан в обръщението си твърди, че петима негови поддръжници са били убити при насилието в цялата страна. По-рано Хан даде обещание, че ще провежда продължителна седяща среща, с цел да одобри настояванията му.

Хан, някогашна звезда на крикет, трансформирал се в ислямистки политик, беше министър-председател повече от три години и половина, до момента в който не беше свален предишния месец с избор на съмнение в Народното събрание. Оттогава той организира манифестации в цялата страна, заявявайки, че отстраняването му от служба е резултат от проведен от Съединени американски щати скрит план и скрито съглашение с Шариф. И двамата отхвърлиха обвиняването.

Правителството в сряда арестува над 1700 поддръжници на Хан . Мерките бяха оповестени, откакто служител на реда беше погубен във вторник по време на нахлуване в дома на прочут последовател на Хан в Лахор.
 Полицията в Пакистан разпръсна със сълзотворен газ симпатизанти на сваления министър председател
Полицията в Пакистан разпръсна със сълзотворен газ симпатизанти на сваления министър председател

Маршовете провокираха опасения от огромно принуждение сред последователите на Хан и силите за сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР