Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че
Коментари Харесай

Борисов: "Продължаваме промяната" вървят по нанадолнището с пълна сила и повтарят нашите грешки

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов счита, че новите ръководещи от " Продължаваме промяната " вършат същите неточности като при започване на неговото ръководството им през 2009 година, само че с по-голяма скорост. В първото си изявление от близо година за някогашният министър председател загатва постоянно името на вътрешния министър Бойко Рашков, назовава прокуратурата - главният страж на демокрацията и приказва за ролята на Министерство на вътрешните работи и репресията, която то е осъществило по отношение на ГЕРБ.

Това е и едно от обясненията, които Борисов дава за резултата на партията му. Сред другите аргументи, посочени от него са и обстоятелството, че хората са желали да видят " дали има някой по-добър от Борисов и неговите министри. "

Борисов приказва за някогашния заместник-председател на партията и вътрешен министър в първия му кабинет, като споделя виновността с него. От думите му се схваща, че в неговата визия неточности са допускани единствено при започване на ръководството му, като той към момента се счита за най-подготвен да ръководи страната.

" Не мога да кажа, че Цветанов е отговорен и аз не съм знаел. Кръщаваше интервенции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е позор, като се сетя какво сме правили. Заради това в този момент е доста възстановителен интервал за партията и хората в нея, с цел да не допуснеш повече такива неточности Те ( " Продължаваме промяната " ) летят по нанадолнището с цялостна мощ, повтаряйки всички наши неточности. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го бъркат за 1 ден ", споделя Борисов.

Според него новите ръководещи не би трябвало да се трансформират в репресиращи. " Ако има смяна и в случай че има разумни оферти, тъй че да няма законова опция това да се позволява, то тогава кой човек е там (в МВР), няма да има никакво значение. Именно поради това в Министерство на вътрешните работи разделихме политическото от професионалното управление. А в този момент министърът в Министерство на вътрешните работи е всичко. ", споделя Борисов.

Затова и някогашният министър председател счита, че главният страж на демокрацията в страната сега е прокуратурата.

" Но на фона на Рашков единственият страж на демокрацията се явява прокуратурата. И дано го кажа, основният прокурор бе определен по разпоредбите на българските закони. Ето в този момент министър председателят Петков сподели, че желае да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата какво става с политическия ти конкурент. Но това изявление от премиера не звучи скандално очевидно, при все това породи много реакции измежду новата демократична общественост ", споделя Борисов, който отхвърля да е имал хора в прокуратурата.

Той е удовлетворен, че ще бъде осъществена инспекция за фотосите с кюлчета от " Бояна ". " Първо, в никакъв случай не съм имал кюлчета. Аз се веселя, че желаят да ревизират, тъй като ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с другари, че в случай че съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам доста огромни съмнения кой го направи и аз ще го потвърдя. Изядох към този момент шамарите по тематиката, само че дано ревизират ", споделя още Борисов..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР