Бившият премиер Бойко Борисов и партията му дарили на Украйна

...
Бившият премиер Бойко Борисов и партията му дарили на Украйна
Коментари Харесай

Борисов дарил каски с надпис от ГЕРБ на Украйна

Бившият министър председател Бойко Борисов и партията му дарили на Украйна каски, като на всяка една от тях пишело " от ГЕРБ ".

Това се разбра от излъчен във Facebook диалог сред Борисов и някогашния украински президент Петро Порошенко. Двамата се срещнаха във вторник на конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Ротердам, откакто Порошенко след два несполучливи опита, тъй като против него се води дело.

" Доставихме каски с помощта на неговото подпомагане. Той написа " от ГЕРБ " на всяка каска, която доставихме на нашите бойци. Това е страхотна концепция ", обърна се Порошенко към Борисов по време на срещата, видео от която е оповестено в мрежата.

Бойко Борисов добави: " И то без да шумим, без да парадираме. Дадохме парите, накупуваха. Една дума не сме споделили ".

След това някогашният украински президент реши да възобнови поканата си към Борисов да посети Киев. " Знам, че имаше някакъв случай, само че нашата врата е отворена ", сподели Порошенко, визирайки ареста на Борисов през март. Тогава малко преди задържането, Порошенко беше на посещаване в България и се срещна с Борисов.

" Те ме арестуваха на другия ден ", посочи водачът на ГЕРБ в настоящия диалог. " Знам. Може би, тъй като ми даде обещание да дойдеш ", отговори Порошенко, демонстрирайки взаимност с сътрудника си от ЕНП Борисов, който бе, само че разгласи, че повода в действителност била поддръжката му за изпращане на българско оръжие за Украйна.

В края на късия диалог двамата си стискат ръцете, а Порошенко заявява: " Аз разгадавам на теб. Европейската взаимност разчита на ГЕРБ. А Украйна разчита на България. В такава обстановка ние сигурно ще спечелим ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР