Бившият председател на Общинския съвет в Септември и настоящ общински

...
Бившият председател на Общинския съвет в Септември и настоящ общински
Коментари Харесай

Окончателно: Съветникът Лазар Влайков влиза в затвора за 4 години

Бившият ръководител на Общинския съвет в Септември и сегашен общински консултант Лазар Влайков влиза в пандиза за 4 години. Това гласи решение на Окръжния съд в Пазарджик, влезнало в действие от 29 октомври. То е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Местният политик беше изправен пред правораздаването, откакто с персоналното му оръжие " Глок 21 “ съдбовно беше прострелян и почина на място 47-годишният ресторантьор Наско Тонкев от село Виноградец. Трагедията се разигра по време на детски рожден ден на 31 август предходната година. Според обвиняването Влайков извадил новия си револвер да се похвали, той тръгнал от ръка на ръка и попаднал в ръцете на 6-годишния тогава рожденик, който несъзнателно създал съдбовния изстрел.

През март тази година на първа инстанция съветникът получи 3 години и 4 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим, като беше наказан да заплати и разноските по делото в размер на 7000 лв..

И двете страни в процеса обаче нападнаха това решение. Адвокатката на обвинения Елвира Панкова изиска оправдателна присъда или ново разглеждане на проблема от различен състав, а прокуратурата – оптимално допустимото по закон наказване - 6 години, редуцирани поради съкратеното разследване до 4 години. За същото настояха брачната половинка и дъщерята на убития – Павлина и Деница Тонкеви, посредством юриста си Нягол Панов.

Разразилият се след нещастието скандал принуди Влайков да подаде оставка като ръководител на Общинския съвет в Септември. Беше изключен и от редиците на ГЕРБ с решение на националното управление на партията. Запази обаче мястото си като консултант в градския парламент.

До момента той е под парична гаранция от 8000 лв.. Очаква се да бъде наведен в пандиза, където евентуално ще изтърпи наказването си в общежитие.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР