Бившият председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив от 2015

...
Бившият председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив от 2015
Коментари Харесай

Признания след 8 години за изборни шашми в Пловдив

Бившият ръководител на Общинската изборна комисия в Пловдив от 2015 година Деница Чингарова излезе с изказвания, че е фалшифицирала локалния избор в интерес на ГЕРБ.

Това стана ясно от обява във фейсбук профила на Чингарова, в който тя споделя, че са били отправяни закани към децата й, което наложило тя да фалшифицира изборите по този начин, че победител да бъде към този момент някогашния кмет на Пловдив - Иван Таков, а районните кметове да бъдат Костадин Димитров и Димитър Колев, които и все още стоят на постовете.

В тази връзка БСП-Пловдив разгласи, че е сезирала прокуратурата и ЦИК. От там прецизират, че изказванията на Чингарова са извънредно притеснителни, имайки поради, че тя е отговаряла за провеждането на локалните избори в града под тепетата през 2015 година и е била назначена от квотата на ГЕРБ с водач за град Пловдив Иван Тотев.

Припомняме, че на въпросните избори и на балотаж за втори мандат с 1.46% разлика или 1416 гласа пред другия претендент Славчо Атанасов.

От БСП пък припомнят, че през 2015 година е изминал видеозапис, в който персонално Иван Тотев бил деятелен участник в партийно образование, на което представителите на ГЕРБ са били инструктирани по какъв метод да създадат бюлетините невалидни.
 Административният съд призна кметския стол на Иван Тотев
Административният съд призна кметския стол на Иван Тотев

Произнесе се по тъжба на " Коалиция за Славчо Атанасов "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР