Бившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отказва да събори

...
Бившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отказва да събори
Коментари Харесай

Бившият шеф на КПКОНПИ отказва да събори незаконните обекти на терасата си

Бившият ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отхвърля да събори противозаконните обекти на терасата и апелира заповедта.

На община "Слатина " ѝ се наложи да прави инспекцията два пъти откакто първичните ѝ заключения, че съвсем 60 квадрата от навесите са противозаконни, беше обезсилена от шефа на строителния надзор на София Влади Калинов с довода, че строителството било осъществено преди акт 16.

Заради това Калинов се раздели с поста си, а повторната ревизия сподели: Не се потвърждава по неоспорим метод, че строителството на два дървени навеса върху терасата са осъществени преди въвеждане на постройката в употреба.

Не, не би трябвало да бъдат там това е нашето мнение, тъй като не дават отговор на законната кота, по-високи са. В плановете покривите не съществува, съобщи кметът на "Слатина " Наталия Стоянова, представена от БТВ.

Затова и се издава заповед: "Нареждам: Да отстранен незакон градеж – два дървени навеса ".

Георгиев и брачната половинка му апелират с претекста, че нелегално издигнатото било там преди акт 16, като показват декларация от строителя, разясниха от общината.

– Имате ли процедура, в случай че нещо е нелегално и строено преди акт 16 да се одобри за законно?
– Наталия Стоянова: Има, само че казусът не е подобен. Когато котата е над допустимата по закон, няма документ който да я санира.
– Да я санира, значи да я узакони?
– Да.
– Мислите ли, че ще спечелите разногласието в съда?
– Надяваме се, че ще го спечелим.

Пламен Георгиев досега отхвърля коментар. Съдебното дело може да отнеме и години, а Георгиев евентуално ще дочака окончателното решение във Валенсия, където държавното управление реши да го изпрати като почетен консул. От външното ни министерство оповестиха, че Георгиев минава през подготовка. Чака се и утвърждението на испанските управляващи.

Междувременно вестник "Сега " заяви, че към 20 септември Пламен Георгиев не е подал искане да бъде освободен от длъжността прокурор – позиция, несъвместима с тази на консул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР