Бившият полицай от Минеаполис Дерек Шовин беше признат за виновен

...
Бившият полицай от Минеаполис Дерек Шовин беше признат за виновен
Коментари Харесай

Признаха за виновен полицая, задушил Джордж Флойд

Бившият служител на реда от Минеаполис Дерек Шовин беше приет за отговорен по всички обвинявания за причиняването на гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд на 25 май 2020 година, която провокира вълна от митинги против расовата неправда в целия свят, заяви Ройтерс.

Дванайсетчленен състав от правосъдни заседатели призна 45-годишния Шовин за отговорен в ликвидиране втора степен, ликвидиране трета степен и несъзнателно причиняване на гибел при ареста на 46-годишния Флойд.

При ареста в Минеаполис Шовин натиска в продължение на 9 минути с коляно врата на Флойд, който е прострян по стомах и със закопчани с белезници ръце зад тила. Неговата мъка, снимана на видео от минувачи, шокира света и провокира всеобщи митинги против расизма и полицейското принуждение, станали част от придвижването " Животът на чернокожите има значение ".

Според практиката в Минесота Шовин може да бъде наказан на 12,5 години затвор. Прокурорите обаче могат да изискат присъда до 40 години отнемане от независимост, в случай че съдията реши, че има утежняващи виновността условия.

Шовин не се призна за отговорен по трите точки на обвиняването - а точно непредумишлено ликвидиране втора степен, обвързвано с съзнателно причиняване на телесна щета, непредумишлено ликвидиране трета степен, обвързвано с дейности, причиняващи очевидна щета на близките, и несъзнателно причиняване на гибел заради незаконна немарливост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР