Бившият полицай Иван Дачев, който преби до смърт 95-годишната си

...
Бившият полицай Иван Дачев, който преби до смърт 95-годишната си
Коментари Харесай

Съдът реши за Иван Дачев, пребил до смърт баба си в Пловдив

Бившият служител на реда Иван Дачев, който преби до гибел 95-годишната си баба, дефинитивно остава в ареста. Пловдивският областен съд удостовери решението на първа инстанция за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на 44-годишния пловдивчанин.

В предходното съвещание Районен съд-Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на 44-годишния пловдивчанин. Също по този начин стана ясно, че потърпевшата жена е умряла. След побоя тя беше призната в болница в извънредно тежко положение - в кома, с тежки контузии по лицето и главата, които са се оказала несъвместими с живота, осведоми.

Новият му юрист – Търновалийски, в съгласие с клиента му Дачев, реши да отдръпна жалбата, която служебният юрист е предявил за взимане на по-лека мярка “домашен арест ”. Причината е, че се чака експертиза на умрялата 95-годишна жена, с която ще стане ясно дали обвиняването ще бъде променено.

“Тогава ще решим какво да създадем ”, добави юристът.



Пенсионерката е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който пиел редовно и играел хазарт. Внукът проявявал непрекъсната експанзия към баба си, която към оня миг се е отнасяла единствено с вербални нападки и обиди. По-късно се стига и до случай, когато на 13-ти декември Дачев се прибра, още веднъж пийнал. Между него и баба му е зародил скандал. Така той стартира да я постанова по главата, а по-късно я оставил безпомощна. На 14 вечерта той още веднъж я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита и кървавена. На идната заран, бабата била открита от жена, която полагала грижи за нея.

Гледачката доста се тормозила и попитала внука на какво се дължи положението на бабата. Той невъзмутимо дал отговор, че била паднала от леглото, на което е спала. Тя обаче не повярвала на тази история, преоблякла бабата и се обадила на спешна помощ. Докато чакали спешна помощ, внукът повтарял, че нямало смисъл от кряскане на кола за спешна помощ, тъй като баба му желала да си почине у дома.

Така магистратите одобриха настояването на юрист Орлин Търновалийски и оставиха в ареста 44-годишния Иван Дачев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР