Бившият полеви командир на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)

...
Бившият полеви командир на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)
Коментари Харесай

Русия задържа командир от ДНР за сваляне на МХ17

Бившият полеви пълководец на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) и офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ) Игор Стрелков (Гиркин) е арестуван в Москва, заяви брачната половинка му Мирослава Регинская.

Стрелков е бил арестуван към обяд след обиск в дома му. Вече са му повдигнати обвинявания.

„ На брачна половинка ми е повдигнато обвиняване по член 282 от Наказателния кодекс на Русия – за екстремизъм “, заяви тя.

Правоохранителните органи потвърдиха информацията за задържането. „ Игор Стрелков (Гиркин) е бил арестуван в Москва в петък сутринта. В момента с него се правят следствени дейности “.

Задържането на Гиркин стана след краткотрайния протест на наемническата формация „ Вагнер “, който съгласно доста анализатори беше най-голямото предизвикателство за ръководството на Путин.

„ Той е бил арестуван от правоохранителните органи “, съобщи юристът Александър Молохов пред Агенция Франс Прес.

Стрелков поддържа военната експанзия на Русия против Украйна, само че напоследък подлага на критика извънредно остро съветското управление, изключително военното, за неуспехите на фронта.

През ноември 2022 година, съдът в Хага го призна за отговорен за злополуката на малайзийския Боинг – полет MH17 – в Донбас през юли 2014 година и го осъди задочно на пожизнен затвор, дружно с двама хипотетични съучастници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР