Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор Мартин

...
Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор Мартин
Коментари Харесай

Отново Мартин Брандъл срещу DRS системата

Бившият водач във Формула 1 и сегашен тв коментатор Мартин Брандъл прикани ФИА да промени разпоредбите за DRS-системата, която улеснява изпреварванията посредством увеличение скоростта на атакуващия и понижава аеродинамичното противодействие на колата му.

Брандъл е на мнение, че DRS системата е “твърде мощна ” през сезон 2022 и действието й е лишило доста от провокациите на изпреварванията. За тази година изпреварванията са с 25% повече спрямо предишния и предходните сезони. Но Брандъл съобщи, че изпреварванията са станали прекомерно лесни и предложи за следващата година DRS зоните да бъдат скъсени.

“Тази година действието на DRS системата е прекомерно мощно. Изпреварванията стават на правата, а би трябвало да се случват в зоната на прекъсване. Изпреварването би трябвало да е по-трудно, а не просто да задминеш някого на правата. Трябва да бъдат скъсени DRS зоните, да се задейства по-късно системата ”, изясни Брандъл.
 Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година
По-рано този сезон шефът на отдела по аеродинамика на ФИА Питър Самървил разгласи, че Формула 1 към момента има потребност от DRS системата, с цел да има повече изпреварвания в международния шампионат.
 Серхио Перес ще бърза за първия мач на Мексико на Мондиал 2022 Серхио Перес ще бърза за първия мач на Мексико на Мондиал 2022
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР