Бившият омбудсман Мая Манолова създава гражданска платформа, с цел да

...
Бившият омбудсман Мая Манолова създава гражданска платформа, с цел да
Коментари Харесай

След изборите: Манолова прави платформа за граждански натиск


Бившият омбудсман Мая Манолова основава гражданска платформа, за да отбрани съществени демократични полезности на българите, разгласи самата тя. Манолова уточни, че това няма да е политическа партия.

"Няма да вършим партиен план и го казахме ясно и в нощна на изборите, и по-късно ", добави Манолова.

С екипа, с който се кандидатира на изборите за кмет на София, тя ще сътвори и цифрова платформа, с цел да се оказва "граждански напън " върху институциите.

"Подкрепата за всеки обособен човек, решаването на неговия съответен проблем, с отстояване на неговите права против неприятната администрация и високомерието на властта – това са дела, зад които ще продължа да заставам, без значение с какво се занимавам ", сподели Манолова пред bTV.

Тя ще прави и безвъзмездни юридически съвещания в приемна. За тази цел водещи адвокатски адвокатски фирми в София са изпратили адвокати.

"Нито един от нас не се пробва да печели от това. Безплатно ще консултираме хората какво би трябвало да създадат в съответен случай, по какъв начин да се защитят и към коя институция да се извърнат ", разясни още някогашният омбудсман.

На въпроса по какъв начин ще се устоя приемната, тя отговори, че ще отвори дарителска сметка.

"Ясно е, че гражданската платформа ще има своите разноски. Всички ние сме хора с приходи и всеки един от нас като начало поддържа плана. Ще обявим и дарителска сметка, в която всеки, който желае да поддържа отбраната на гражданските права, ще може да направи подаяние ", разясни Манолова.

"Достъпът до здравна помощ, таксите в детските градини, поддръжката за хората с увреждания – всичко това не са ли политически претенции? Много комфортно е партиите да кажат, че с политика ще се занимават единствено те. Гражданите би трябвало да се заемат с политика, с цел да защитят правата си ", сподели още Манолова.

Тя предложения министър председателят Бойко Борисов да посети приемната, с цел да види по какъв начин са откраднати парцели на жена в центъра на София.

На въпрос на какъв стадий е делото за касирането на изборите в София, Мая Манолова посочи, че то ще се гледа на 10 декември.

"Съдът позволи най-малко трима очевидци, които ще потвърдят по какъв начин протоколите са поправяни и дописвани ", добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР