Бившият омбудсман Мая Манолова е изпратила сигнал за застрояване на

...
Бившият омбудсман Мая Манолова е изпратила сигнал за застрояване на
Коментари Харесай

Манолова сигнализира за незаконно застрояване на Витоша

Бившият омбудсман Мая Манолова е изпратила сигнал за застрояване на частни домове в границите на естествен парк " Витоша " на основния проектант на София Здравко Здравков.

" Със сигурност нашата инспекция откри четири частни къщи, издигнати в парка през последните години отвън законовите регламенти, само че по-тревожното е, че още 150 парцела в парка могат да ги последват. Става дума за корупция, забележима и с просто око ", написа Манолова във Facebook.

Тя разгласява скици и карти за строителството в границите на естествения парк, както и сигнала, за който оповестява. Допълва, че с екипа ѝ са адресирали този сигнал до няколко институции с искане да се създадат инспекции на посочените четири парцела и да се предприеме, посредством Подборния организационен проект, преотреждане на други 150 парцела в парка, които евентуално ще бъдат застроени по същата скица.

Освен до Здравков, сигнал е пратен и до новите двама районни кметове на " Панчарево " (независим) и на " Витоша " (ГЕРБ/СДС), до членовете на архитектурната комисия в СОС, както и до шефа на парк " Витоша ".

Манолова твърди, че с екипа ѝ са създали " обстойна инспекция на двата парцела, които след заповед на министър Нено Димов се изключват от обсега на парка ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР