Бившият общински съветник от Плевен Методи Петков влиза в затвора

...
Бившият общински съветник от Плевен Методи Петков влиза в затвора
Коментари Харесай

Общински съветник в затвора за побой и изнудване

Бившият общински консултант от Плевен Методи Петков влиза в пандиза за 4 години поради побой и изнудване на човек, ловил риба в язовира му до село Каменец, оповестиха от Върховния касационен съд (ВКС), съобщи в. " 24 часа ". Петков беше претендент за народен представител от Движение за права и свободи и дълготраен парламентарен помощник на Митхат Метин с пропуск за Народното събрание.
Съдът одобри, че на 25 юли 2016 година Даниел Дереков и двама негови другари решили да ловят риба на зарязан водоем до село Каменец. Разпънали такъмите, само че за няколко часа хванали единствено 2 таранки. Светили си с фенерче и то привлякло вниманието на пазача. Той се свързал с началника си, който уведомил общинския консултант и предприемач Методи Петков. Даниел Дереков и приятелите му не подозирали, че язовирът е стопанисван от компания на подставено лице на Методи Петков, прочут с престъпните си прояви в цяла Плевенска област. Петков наредил на няколко от доверените си хора да потеглят към мястото и да заловят нарушителите. Самият той също пристигнал, с джип. Когато дошъл, взел бухалка от джипа и тръгнал към Даниел и приятелите му.
" Върви ли риболовът ", споделил Петков и хванал Даниел. Другите двама риболовци съумели да се измъкнат в точния момент - скочили в тръстиката на брега и се притаили в тъмнината. Останали там с часове, с цел да не станат жертва на разбеснелите " притежатели ". Дереков също побягнал, само че го настигнали. Пребили го с бухалки, като най-активен бил общинският консултант. Жертвата паднала в несвяст в язовира, само че Петков го измъкнал. После отново почнал да го бие, да го псува и се заканвал, че ще го изнасили. Даниел Дереков опитвал да се отбрани с ръце, плачел от болежка, само че Петков и хората му траяли да го бият. Накрая общинският консултант взел една от уловените риби и заповядал на Даниел да я изяде жива. В началото мъжът отказвал, само че най-после се подчинил и го направил под канонада от закани с нов побой. След това Методи завел потърпевшия до колата му, взел чантичката с документите, извадил 200 лева и ги поставил в джоба си. Политикът споделил на Даниел, че му дължи 15 хиляди лева санкция за това, че е ловил риба на негова територия. Дори снимал персоналната карта на мъжа с мобилния си телефон, с цел да има данните му. После го пуснал да си върви.
Гаврата траяла съвсем 1 час. Даниел не съумял да подкара колата си. Докато го биели и го карали да яде живата риба, му срязали гумите. Тръгнал пеш в тъмното. Пристигнал в районното полицейско ръководство в Пордим сутринта и пуснал тъжба. Казал, че приятелите му са се скрили в тръстиката при нападението и не знае нищо за тях. Полицаите ги разкрили при огледа. След това Дереков е настанен в болница, а Петков е задържан.
През 2017 година пълномощията му като общински консултант са прекъснати. Арестуван е доста пъти за разнообразни закононарушения. Той към този момент е осъждан за източване на Данък добавена стойност. Подсъдим е и по друго дело в Специализирания углавен съд - за изнудване на земеделец дружно с депутата Димитър Аврамов. Според обвиняването, някогашният общински консултант е бил медиатор за рушвет, който Светослав Илчовски е трябвало да даде на Аврамов, с цел да му помогне с връзките си в службата по земеделие в Монтана.
Дълги години Методи Петков беше в спор с различен плевенски престъпен воин - Камен Балбузанов-Куката. Петков беше задържан и с гърмеж, който е щял да бъде заложен под кола на Балбузанов. Петков към този момент е осъждан за кражба на Данък добавена стойност и опиати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР