Бившият общински съветник от ГЕРБ в Пловдив Петър Попов се

...
Бившият общински съветник от ГЕРБ в Пловдив Петър Попов се
Коментари Харесай

Изненада: Бивш съветник на ГЕРБ, пристанал на Цветанов, став...

Бившият общински консултант от ГЕРБ в Пловдив Петър Попов се връща на държавното занятие в Областното пътно ръководство като негов началник, което оглавяваше преди време.

Попов, който беше загърбил партията на Бойко Борисов и стана покровител на Цветан Цветанов, завоюва конкурс за директорския пост на пътното в надпреварата с и.д. инж. Валентина Бакърджиева. При представянето на концепциите двамата са получили равни точки, само че на изявлението Попов очевидно е допаднал повече на комисията. Запознати настояват, че обратът на състезанието е непредвиден, защото инж. Бакърджиева има богат стаж в Областно пътно ръководство, в това число като зам.-шеф. В надпреварата участваха 9 претенденти.

Петър Попов беше назначен за шеф на Областно пътно ръководство през 2014 година, откакто предходният началник Атанас Ташков зае депутатската банка с пловдивската листа на ГЕРБ. С Ташков и брачната половинка му Радослава Ташкова, която два мандата беше началник на ГЕРБ в Общинския съвет, бяха в другарски връзки.

По това време Попов бе шурей на известното гербаджийско семейство: някогашната му брачна половинка му Адриана Генчева бе секретарка на офиса на ГЕРБ в " Западен ", тъстът Димитър Генчев – финансов инспектор във В и К, а тъщата Любка Генчева /бивша акушерка/ - шеф на модерната детска ясла в „ Тракия “.

В последните няколко години Петър Попов е работил в частен бизнес, откакто по незнайни условия напусна Пътното ръководство. Напоследък в живота му се случиха и други промени - напусна ГЕРБ, публично мина в партията на Цветанов, което прави още по-странна успеха му в състезанието за началник на Пътното, а неотдавна се раздели и с Адриана.

Пловдивското пътно ръководство е като прохладен кулоар с честите смени на шефовете. В последните години директорския стол са заемали някогашният кмет на Българска социалистическа партия в Карлово Найден Найденов, сменил партията с АБВ, и инж. Йордан Калев, който в два предходни мандата беше основен инженер на община Пловдив и началник на строителната дирекция.

Преди година и половина инж. Калев седна на директорския стол в Областно пътно ръководство. Тази пролет обаче Атанас Ташков се върна в Пътното като началник, откакто му изчете депутатският мандат, като смени инж. Калев. Скоро обаче инж. Ташков беше освободен и на основното място още веднъж върнаха Йордан Калев. Но и този път той не се задържа дълго. заставен да напусне по взаимно единодушие. На поста краткотрайно остана инж. Валентина Бакърджиева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР