Бившият областен управител на Варна от Продължаваме промяната Благомир Коцев

...
Бившият областен управител на Варна от Продължаваме промяната Благомир Коцев
Коментари Харесай

Благомир Коцев с критики и три въпроса към кмета Иван Портних

Бившият регионален шеф на Варна от " Продължаваме промяната " Благомир Коцев насочи рецензии в обществените мрежи към кмета Иван Портних във връзка изтеглянето на Общинска полиция от входа на Делфинариума.

Както Moreto.net писа, поради неналичието на надзор в региона в зелените площи. След голям брой сигнали за нарушителите от Областна администрация оповестиха, че и ще глобяват недобросъвестните водачи, които непозволено навлизат с коли в Морската градина и паркират в зелените площи, най-много в региона на Делфинариума.

Скъпи варненци,

Знаете ли какво става, когато политическите упоритости и реваншизма станат съществена движеща мощ в ръководството на локално равнище? Получава се по този начин, че съществени полезности като човешкия живот и сигурността на жителите стават маловажни. Последният образец за това беше изтеглянето на Общинска полиция от входа на Делфинариума , което сътвори предпоставки за произшествия и безпорядък в региона.

Радвам се, че още един път, когато няма община, има държав а и точно затова бих желал да благодаря на регионалния шеф и шефа на РДВР-Варна за обективната оценка и за това, че реагираха на следващите опити на кмета Иван Портних да сътвори тенденциозен хаос в Морската градина в последните дни.

След затварянето на крайбрежната алея първото нещо, което кметът Портних направи като протест на заповедта ми , беше да отдръпна постовете на Общинска полиция от басейн „ Приморски ” и Рибарския плаж с единствената цел да сътвори причина колите да влизат свободно по алеята и да настане безпорядък в историческата част на Морската градина. За благополучие Националната полиция в лицето на комисар Михов реагира навреме и сложи свои постове на мястото, където Общинската полиция 10 години е изпълнявала това свое рутинно обвързване.

Сега още веднъж станахме очевидци на сходен сюжет - км етът отдръпва от входа на Делфинариума Общинска полиция (която е под негово ръководство) от директните ѝ отговорности, като прекратява санкционирането на водачите, паркирали колите си в тревните площи и алеите, с цел да сътвори хаос в Морската градина и да насочи обвиняванията на жителите към мен.

Сигурен съм, че в случай че Националната полиция не се беше намесила , идващият му ход щеше да бъде да насъска „ трите батки “, някогашни депутати Балачев, Кралев и Христов, дружно с Точева, с цел да подреждат по какъв начин някогашният регионален шеф е отговорен за това. Убеден съм, че варненци в никакъв случай не биха се поддали на такива евтини провокации и сходни дейности ще продължат да се връщат като бумеранг против пропагандата на алчната команда на ГЕРБ.

Още един път благодаря на Националната полиция за това, че реагира по неотложност и се бори за опазването на реда, който кметът е подготвен редовно да разрушава в опитите си да уязви политическите си съперници, от което страдат само и единствено варненските жители.

Но макар положителното развиване на събитията, остават някои въпроси, които бих желал да насочва към кмета Иван Портних:

Защо бе изтеглена Общинска полиция?

Защо Общинска полиция се употребява като частна армия на кмета?

Защо не оставя служителите на реда да си правят работата?


Все въпроси, на които надали ще получа отговор, само че се надявам, че в най-скоро време нещата ще се трансформират и ще стартираме да живеем в един доста по-уреден град, в който общинските служби не се употребяват като „ бухалки “ за реализиране на политически цели.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР