Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова опроверга в отворено

...
Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова опроверга в отворено
Коментари Харесай

Бившият областен управител на Перник отрича, че е осуетила въвеждането на воден режим

Бившият регионален шеф на Перник Ирена Соколова опроверга в отворено писмо до медиите изказванията на някогашния шеф на ВиК Перник Иван Витанов, че е осуетила навременното въвеждане на воден режим в Перник поради изборите, заяви БНР.

Вчера прокуратурата популяризира част от доказателствата по делото за рецесията с водата в Перник, измежду тях и разпита на самия Витанов.

Пред спецразследващите Витанов споделя, че е изискал с писмо въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало към 8 млн. куб. м вода, само че на среща със Соколова и още няколко души, бил запитан " дали си показва какво ще последва от вероятно въвеждане на воден режим преди изборите ".

Соколова назовава тези изказвания " изкривяване на истината " и " внушения ".
Тя напомня, че нуждата от въвеждане на воден режим се дефинира от ВиК оператора, а въвеждането му в една община не става с подписа на регионалния шеф, тя излага своята версия за срещата с Иван Витанов във връзка писмото му от октомври, в което приказва за догадка за въвеждането на воден режим на по-късен стадий, поради намаляването на размера на язовир " Студена ", продължаващата липса на превалявания и честите повреди на ВиК мрежата.

На срещата тя настояла той да осведоми на конференция перничани за задаващия се проблем, само че Витанов обяснил, че не може. Защото няма PR и няма опит в тази активност. Затова конференция е била проведена, само че от нейния екип на 11.10.2019 година

" Съдействах и започнах доста дейности - срещи с министри, със зам.-министри, с специалисти, с които обикаляхме региона и търсехме способи да преодолеем или най-малко да минимализираме рецесията. Експертите, които в този момент прибавят воден размер в язовир " Студена ", бяха открити и показани от мен в Министерство на регионалното развитие. Документи за това предоставих на съответните органи ", написа Ирена Соколова.

Припомняме, бедствено състояние на територията на Перник бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември 2019 година

За рецесията с водата в Перник се разбра дни след локалните избори, които бяха извоювани от Българска социалистическа партия и Станислав Владимиров. Той обаче е безапелационен, че виновност носят ръководещите и сигнали за заплаха е имало още при започване на годината. Кризата коства постовете както на регионалния шеф Ирена Соколова, по този начин и на шефа на ВиК Перник. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР