Бившият номер 3 Милош Раонич се завърна на корта със

...
Бившият номер 3 Милош Раонич се завърна на корта със
Коментари Харесай

Раонич се завърна със загуба след четири месеца извън корта

Бившият номер 3 Милош Раонич се завърна на корта със загуба след четиримесечно неявяване поради травма. 27-годишният канадец отпадна във втория кръг на шампионата в Бризбейн след проваляне от австралийския тинейджър Алекс де Минор.

Де Минор, който през февруари ще навърши 19 години, се наложи с 6:4, 6:4 след 94 минути игра. Австралиецът, който взе участие с " уайлд кард ", реализира първата си победа против тенисист от топ 30 и се класира за първия в кариерата си четвъртфинал в шампионатите на АТП.

Намиращият се под №208 в света тинейджър сподели по-стабилна игра в сериозните моменти на дуела. Той осъществя три пробива при десетте си благоприятни условия и избави пет от шестте, които се откриха пред Раонич.

Канадецът беше надалеч от нормалното си равнище и позволи много неточност, в това число четири двойни. Той срещна доста съществени компликации с отличното придвижване по корта на младия си противник.

 Алекс де Минор се класира за първия в кариерата си четвъртфинал в шампионатите на АТП
© Associated Press

Алекс де Минор се класира за първия в кариерата си четвъртфинал в шампионатите на АТП

Раонич не беше играл формален мач от началото на октомври. Тогава той се отхвърли след единствено един гейм против японеца Юичи Сугита в осминафиналите на шампионата в Токио.

След това канадецът постави завършек на тъгите си през 2017 година, в която непрестанно имаше проблеми с контузии.

Раонич стартира предишния сезон под №3 в международната класация, а сега заема 24-ата позиция. Турнирът в Бризбейн е едвам четвъртият му, откогато загуби от Роджър Федерер в четвъртфиналите на " Уимбълдън ".

Канадският тенисист се подложи на интервенция в китката и не игра седем поредни седмици, като беше заставен да пропусне US Open. След това той получи травмата в прасеца, която го принуди да се отдръпна в Токио.

След отпадането на Раонич останаха единствено двама от поставените в Бризбейн - №1 Григор Димитров и №3 Ник Кириос. Българинът стартира присъединяване си в четвъртък против Джон Милман, а австралиецът започва с усппех против Орасио Себайос (6:1, 6;2) и ще играе с Александър Долгополов в четвъртфиналите.

Днес Димитров се класира за полуфиналите в шампионата на двойки. Българинът и американският му сътрудник Райън Харисън отстраниха Кириос и сънародника му Мат Рийд след триумф в два тайбрека.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР