Бившият ни национал и сегашен мениджър на ВК Марек Юнион-Ивкони

...
Бившият ни национал и сегашен мениджър на ВК Марек Юнион-Ивкони
Коментари Харесай

Людмил Найденов: До две седмици ще сформирам екип за Треньорската комисия

Бившият ни национал и настоящ управител на ВК Марек Юнион-Ивкони (Дупница) – Людмил Найденов бе одобрен от УС на БФ Волейбол за ръководител на ново образуваната Треньорска комисия към федерацията.

Людмил Найденов съобщи, че има две седмици с цел да образува екип, с който ще работи, а ето какво сподели още той за BGvolleyball.com за бъдещата и активност в комисията.

„ От 16 години заемам длъжността управител на ВК Марек и през миналото време съм потвърдил своите качества. ВК Марек има освен добър мъжки тим, само че и една от най-хубавите детско-юношески школи у нас. Смятам, че точно това е повлияло за избора на членовете на УС да ме утвърдят да оглавя тази комисия. Защото, в случай че беше определен треньор на този пост, имаше възможност той да няма уважението на останалите си сътрудници. Затова е значимо треньорската комисия да не бъде ръководена от треньор. “

„ Такава треньорска комисия, в този си тип, каквато планираме, не е имало до в този момент към БФВ. Затова, предвид на значимостта на функционалностите й, има доста неща, които би трябвало организационно да се свършат преди да стартира да действа.
" Първото от тях е определянето на екип. Имам към две седмици с цел да дефинира с кои хора ще работя в тази комисия. Не знам още какъв брой тъкмо ще бъде броят на членовете, само че считам те да бъдат разграничени на мъжко и женско направление. Разбира се, когато взимаме решения за избора на национални треньори, всички ще заседават дружно и решенията ще бъдат общо дело. Не мога да кажа в този момент имена, тъй като е рано, само че ще разгадавам на потвърдили се експерти. “

" След това ще стартираме и същинската работа. Най-важно нещо, на което би трябвало да наблегнем в бъдеще, е да бъде основана единна методика, по която да упражняват подрастващите в българския волейбол. Ще стартираме първо като обърнем внимание на дребните клубове, в които да внедрим тази методика, тъй като точно те зареждат по-големите със състезатели. Постепенно тази методика да бъде пренесена и в по-големите клубове.

" Разбира се, другият значим въпрос и избора на национални треньори на обособените възрасти при подрастващите и на мъжете. След разискване ние ще предлагаме съответните кандидатури, а УС ще взима финалните решения. "

" Треньорската комисия занапред ще има доста работа. Засега обаче желая да пожелая на всички да се пазят и да са здрави, тъй като това към сегашния миг е най-големия приоритет. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР