Бившият национален вратар на България Здравко Здравков все още държи

...
Бившият национален вратар на България Здравко Здравков все още държи
Коментари Харесай

Бивш национал продължава да е №1 по спасени дузпи в Турция

Бившият народен вратар на България Здравко Здравков към момента държи върха за най-вече cпасени дузпи в турската Суперлига, заяви уеб сайтът Rizespor Social. Стражът, който пази за националния тим на страната на две Европейски и при последното учаcтие на Световно състезание, е спасил  цели 21 дузпи в мачове за състезание в границите на девет сезона.

Отразените удари от бялата точка са за интервала от 1997-а до 2007-а година, когато софиянецът носи екипите на Аданаспор, Истанбулспор в три интервала и Ризеспор. За последния отбор той играе от 2004-а до 2007-а година, след което поставя завършек на спортната си кариера и стартира треньорска работа.

Отделно от 21-те дузпи за състезание, Здравко Здравков има още 10 отразени удара от бялата точка за Купата на страната, като в тази численост влизат както такива в постоянното игрово време, по този начин и при наказателните удари след 120 минути тъждество на терена.

Останалите вратари в тази класация са надалеч зад него и към този момент също са прекратили кариерите си. На 2-о място е Шанвер Гьоймен, който е избавил 15 дузпи в Алтай (Измир), Дарданелспор, Манисаспор, Коняспор. Третата позиция заема Йомер Чаткъч, който също е отразил 15 изстрела от 11-те метра, само че в по-голям брой мачове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР