Бившият национален селекционер - Красимир Балъков, използва трибуната на вестник

...
Бившият национален селекционер - Красимир Балъков, използва трибуната на вестник
Коментари Харесай

Балъков: Сега беше моментът да се направи това така прословуто подмладяване

Бившият народен селекционер - Красимир Балъков, употребява трибуната на вестник " Тема Спорт ", с цел да направи разбор на протичащото се в държавния отбор под управлението на новия ментор - Младен Кръстаич.

Ето какво мисли Бала:
 Над 20 000 гърла ще викат за северномакедонците по време на мача с България
Над 20 000 гърла ще викат за северномакедонците по време на мача с България

Капацитетът на оборудването е за 32 000 почитатели

" Най-после националният тим завоюва и то безапелационно. Сега му следва ново тестване - посещение на Северна Македония. Най-важният извод от триумфа над Гибралтар е, че нищо не би трябвало да се трансформира - това е пътят и връщане обратно няма. Без значение от разбори, отзиви, рецензии и следващи резултати. Никакво превръщане обратно. Младите, младите, младите.... Това е водещото и би трябвало да продължим да залагаме на тях, с цел да получават самочувствие. С всеки мач ще стават все по-добри и по-добри. Дори и да падат, което е неизбежно, в тях има бъдеще. Стига към този момент сме прибирали страниците.

Сега беше моментът да се направи това по този начин прословуто подмладяване - двата мача от Лигата на нациите с Гибралтар и Северна Македония, както и идните през ноември контроли с Кипър и Люксембург. Имаме задоволително футболисти, които играят постоянно в четирите водещи тима у нас и ги виждаме на терена - Десподов, Недялков, Турицов, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Даниел Наумов. Навън към този момент имаме състезатели, които се подвизават в мощни шампионати - Петко Христов (Специя), Валентин Антов (Монца), Илия Груев (Вердер). Да, някои от тях не се изявяват постоянно, само че са там. Така е при младите - още им липсва неизменност. Евала на Младен Кръстаич за решението му, за повиквателните. В България това може би единствено чужденец е кадърен да го напряко. Познавам го сносно от престоя му в Германия. Трябва да се застане зад него и поетият курс да се продължи и в действителност вратата за връщане обратно да я затворим. Тази философия и политика, която прокарва би трябвало да се поддържа, да се предизвиква, тъй като тя дава очаквания на българските млади футболисти. Няма различен път за националния ни тим, а и моментът е доста прецизен. Повече няма какво да се губи, няма накъде да се отстъпва.

Отлично усещане направи Илия Груев. Той е бъдещето на България. Познавам го доста добре, още от времето, когато никой не е предполагал, че ще стане футболисти. Неговото мислене е толкоз професионално още на това равнище и е изненада по какъв начин разсъждава. Само неприятен шанс може да го извади от огромния футбол. Пътят пред него е верен. Убеден съм, че няма да се главозамае по-късно чудесно начало за него и България.

Зная доста добре манталитета на българския футболист, само че в този момент като че ли е друго към този момент. Да, ще има спадове, ще има амплитуди - надолу, след това отново нагоре. Но за към този момент да втръснем - това е единственият верен и правилен път. Другите друми видяхме до каква степен ни доведоха.

Хората, които обичат футбола би трябвало да са зад тила на Кръстаич освен това съсздаване на новото лице на националния тим. Разбира се и футболните деятели. Ако тръгнат да летят, да се главозамайват бързо ще ги върнем на земята. Имаме си способи - леко и тихомълком, без доста шумотевица, по този начин както се стартира в този момент - без фанфари. За да ги върнем отново на земята, на този единствен за тях път.

Хубавото е, че има и други млади футболисти, които сигурно са в листата на Младен Кръстаич и скоро отново ще бъдем сюрпризирани. Но в този момент му е нужно успокоение, време и поддръжка и нека и против Северна Македония видим не единствено победа, само че и нова добра игра ".
 За първи път от 2013-а година насам...
За първи път от 2013-а година насам...

България вкарва най-малко 5 гола
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР