Бившият национал на Англия Гари Невил е съгласен с мениджъра

...
Бившият национал на Англия Гари Невил е съгласен с мениджъра
Коментари Харесай

Гари Невил за мача на Арсенал: Първото е дузпа, но при второто Артета прекали

Бившият национал на Англия Гари Невил е склонен с мениджъра на Арсенал Микел Артета, че отборът му е бил ощетен при първата противоречива обстановка за дузпа в миналия дуел против Нюкасъл. Става дума за ситуацията със задържането на Габриел от страна на Дан Бърн. За другия спорен проблем с ръката на Джейкъб Мърфи в края обаче Невил е на мнение, че наставникът е прекалил с претенциите си.

“За първото състояние и аз мисля, че е дузпа. Арсенал има право да се усеща ощетен, че тук ВАР не се намеси. Артета е прав да се ядосва. Но условията към ВАР при Хауърд Уеб са да не се намесва, в случай че не се постанова ” - съобщи Невил в студиото на “Скай Спортс ”.
 Беше ли ощетен Арсенал против Нюкасъл? Беше ли ощетен Арсенал против Нюкасъл?
Дългогодишният футболист на Манчестър Юнайтед обаче не споделя недоволството на лондончани за втората обстановка, когато центриране на Гранит Джака срещна ръката на Мърфи.

“Щеше да е скандално, в случай че това беше отсъдено като дузпа - безапелационен беше Гари Невил. - Ако примерно Артета беше изгубил мач по този метод, щеше да е гневен. Няма по какъв начин да дадеш углавен удар, когато ръката е до тялото ти, и то в обстановка, когато се плъзгаш настрана. Това в никакъв случай не е дузпа, тъй като в тази ситуация просто блокираш удара с тяло. Ако подобен фал беше даден против Бен Уайт, Томиясу или Зинченко, Артета щеше да полудее ”.

Срещата на “Емиратс ” приключи 0:0.
 Артета се ядосва за две неотсъдени дузпи Артета се ядосва за две неотсъдени дузпи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР