Бившият национал Иван Караджов даде интервю пред колегите от Спортал

...
Бившият национал Иван Караджов даде интервю пред колегите от Спортал
Коментари Харесай

Иван Караджов: Лудогорец няма място в българския шампионат

Бившият национал Иван Караджов даде изявление пред сътрудниците от Спортал в Алания, където е на лагер със своя клуб Берое. Караджата разяснява по любопитен метод раздялата си с ФК ЦСКА 1948 през лятото.

" Надявам се шампионата да започва по естествен метод, всяка година е по този начин - идваме на лагери тук, а след това се отсрочват мачовете у нас поради неприятното време. Надявам се да създадем добър полусезон с Берое. Истината за терените у нас се знае. В България отиваме надолу. Това е болна тематика, само че да го мислят младите, аз не съм първа младост. Днес играхме на един неповторим терен, изпитваш наслаждение. Кои са най-хубавите терени в България? Този в Разград, на Левски и нашият - на Берое. На тези терени можеш да играеш в действителност футбол. На " Армията " ли? Не, не. В Бистрица? А, да, оправдавам се, и на Бистрица теренът е в чудесно положение. Това нещо дърпа футбола надолу, няма движение на игра. Това е действителността. Не виждам по какъв начин ще се оправят нещата. Сигурен съм, че доста хора мислят по този метод.
 Николай Киров: Вижда се, че отстъпваме в експанзията, а това е проблем за българския футбол
Николай Киров: Вижда се, че отстъпваме в експанзията, а това е проблем за българския футбол

Наставникът чака още играчи да се причислят към тима

С какво се разграничава вторият ми интервал в Берое от този преди години? Със сигурност е по-различно, тогава клубът беше гарантиран финансово. Имаше си всичко, както се споделя. Радващо е, че 10 години тези условия се задържаха. Нещата ще се оправят. Берое е от топ тимовете в България и не е на мястото, на което би трябвало да се намира.

Защо напуснах ЦСКА 1948 през лятото, откакто бях преподписал? Да, бях се схванал с шефа на тима, само че с идването на Любослав Пенев взех решение, че по-добре за мен и за тима е да не оставам, тъй като няма смисъл. Само нерви. Достатъчно ми бяха като по-малък, та и в този момент ли още да ги имам. Така взехме решение, за положително за всички.

Борбата на върха? Ще бъде забавно сигурно, ЦСКА има добър тим и добър треньор. Усеща се, че имат тим. Летяхме с тях и говорихме с момчетата - усеща се, че са тим. Надявам се там да бъдат и почитателите, с цел да ги поддържат, тъй като ще бъде доста тежко. Лудогорец си е Лудогорец. Доказаха се в последните 10-12 години, няма какво да го разясняваме. За мен този тим няма място в българския шампионат. Надявам се да бъде забавно.
 Берое не съумя да се опълчи на Рубин (Казан)
Берое не съумя да се опълчи на Рубин (Казан)

Заралии с втора загуба в Турция

В Арда (Кърджали) изкарах четири неповторими години - като изключим Лудогорец, не мисля, че другаде се вършеше такава работа. Сега съм се съсредоточил да създадем прекрасен полусезон, с цел да не се разяснява изобщо дали Берое ще изпадне. Това за мен е несериозно. Свободното ми време е цялостна отмора - подготовка, обяд и отмора в стаята. Не ми е времето към този момент да увисвам по фоайетата.

Жестът на Мартинес след финала на международното състезание? Така го е усетил, по този начин го е направил. И други футболисти са правили такива работи. Топ вратари. Юго Лорис може би нямаше късмет и шанс на дузпите. Можеха да изтърван аржентинците, нали? Такива мачове остават в спомените. Затова ви споделям, че като виждам такива мачове и се чудя ние футбол ли играем, какво играем. Като бях по-малък в действителност имаше топ футболисти в България, шампионата беше на напълно друго равнище. Преди имахме по седем-осем индивида в Русия, в този момент си приказвам с едно момче от Беларус, с което играхме дружно... Песимистично звуча, какво да е ", сподели Иван Караджов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР