Бившият национал Благой Георгиев е една от знаковите фигури в

...
Бившият национал Благой Георгиев е една от знаковите фигури в
Коментари Харесай

Благо Георгиев: Сега спасението е само в църквата

Бившият национал Благой Георгиев е една от знаковите фигури в родния футбол през новия век и бе измежду звездите както на Славия, по този начин и на националния тим на България. Той е роден през 1981 година и направи солидна кариера отвън граница, където игра в Алавес, Цървена звезда, Дуисбург, Терек (Грозни), Амкар (Перм), Рубин (Казан), както и Оренбург.

В Русия направи извънредно положително име, само че доскоро повече от две години реши да постави завършек на своята футболна кариера и да обърне малко повече внимание на своето семейство. Той приказва за персоналните футболни упоритости, националния тим, както и актуалната обстановка.

Не може да не се напомни, че Георгиев е мощно набожен и вярата в Бог е нещо, което постоянно е играло огромна роля в неговия живот досега.

„ В момента съм си вкъщи, дружно с моето семейство. Отделям време на тях, защото ясно съзнавам, че през годините, когато съм бил по чужбина, не съм имал нужното време да бъда с най-близките си хора”, съобщи той пред Novapress.bg.

„ Като цяло ситуацията с този вирус е доста тежко. Говоря и с мои другари по Русия, и с лекарите. Навсякъде по света я има болестта. Тук има доста религиозни хора и мисля, че това има значение. Със сигурност вярата е най-голямото и съм на мнение, че Бог ни оказва помощ в тази борба. Без религия няма по какъв начин да стане”.

„ По отношение църквата желая да благодаря на Бойко, че единствен той се застъпи. Всичко друго, което се изговори, е цялостна нелепост. Вярата ни е пазила в доста тежки моменти през годините и ни е пособия. Единствената разтуха в такива времена е в църквата. Ако погледнем обратно в историята, и тогава също е било по този начин. Единствено тя ни е помагала”.

Преди известно време българинът бе оповестил, че има доста съществени планове във футболно отношение, като школа и вдишване на футболен тим.

„ Всичко към школата към този момент е готово и единствено тази изключителна обстановка ни пречи да я отворим. Имаме място, имаме идея, имаме безусловно всичко. Ще бъде в София. Само да мине тази болест и ще я отворим и ще разберете повече. Дай Боже от моята школа да излязат новите огромни звезди на българския футбол”.

„ По този план работят много хора и като цяло мога да кажа, че всичко към него е на процедура готово”.

„ Имаме към момента проект да взимаме тим с мои сътрудници. Това още е на напред във времето, само че тази обстановка ни пречи и в това отношение”.

Благо бе загатнал 1-2 пъти преди време, че може да се завърне във футбола, а ние го питахме, дали това може да се случи в елита, защото там има футболисти като Мартин Камбуров, които още вършат разликата.

„ Да, виждам, че е в действителност по този начин. И един Жоро Илиев, който напълно неотдавна се отхвърли също би трябвало да се спомене. Има и други. Вижте, доста мъчно е един човек да се откаже от футбола. Аз го направих преди няколко години и сега имам други проекти пред себе си”.

„ За наслаждение си играя много постоянно с другари на дребни малки врати, тъй че не ми липсва да играя за наслаждение, само че несъмнено на 99% мисля, че съм завършил с професионалната си кариера”.

„ Да ви кажа почтено, не ми се връща доста към тематиката със Стефанов. Аз нямам проблем с никого. И аз съм казвал, че Венци Стефанов е направил доста за мен. Да, естествено, че бих седнал с него да изпием по едно кафе и да си поговорим. Нямам проблем с него, нито с който и да е друг”.

„ За националите мога да кажа, че тези мачове би трябвало да се изкарат на мускули, защото тук даже не може да се приказва за капацитет. Това е един бараж и след това вероятно още един. Два мача са. Трябва момчетата да се раздадат за националния тим, въпреки че това към този момент звучи клиширано. Не би трябвало да подведат хората, които залагат на тях, и би трябвало да са като един пестник, дружно. Мисля, че имаме своите шансове”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР