Бившият нападател на Левски Валери Божинов обмисля да изиграе последния

...
Бившият нападател на Левски Валери Божинов обмисля да изиграе последния
Коментари Харесай

Божинов се гласи за бенефис срещу Левски

Бившият нападател на Левски Валери Божинов обмисля да изиграе последния си мач в професионалния футбол против " сините ". 36-годишният състезател ще го направи на 16 октомври, когато Септември (София) приема водения от Станимир Стоилов отбор на стадион " Васил Левски " от 20:30 часа. Божинов желае да приключи кариерата си против обичания си Левски и се чака това да бъде оповестено публично. Не е загадка и благосклонността сред него и почитателите на " сините ", като последователите ще го изпратят уместно в последния му мач.

През този сезон Валери Божинов не е взел присъединяване в нито един дуел на Септември от efbet Лига, тъй като не е картотекиран, а се води админ. Той е компактно до треньора Славко Матич и влиза в ролята на негов асистент. Валери постоянно беседва с младите играчи в отбора и им вдъхва убеденост, което доста се цени от сръбския ментор. Божинов тренира с тима, само че евентуално единствената му демонстрация на терена през този сезон ще е точно против Левски, когато ще получи картотека.

През лятото 36-годишният футболист взе присъединяване в контролата против " сините " на " Герена ", която приключи при тъждество 1:1. Той напусна клуба след идването на Станимир Стоилов, само че в никакъв случай не е криел благосклонностите си към треньора.

" Нормално е да желая да бъда в Левски. Имах предложение да остана от господин Стоилов и господин Сираков, само че тогава може би не бях подготвен. Реших, че желая да продължа да играя футбол. По-добре е да се върнеш на " Герена " с опит, когато си подготвен, в сравнение с да те изгонят ", съобщи преди към месец Божинов. Не е изключено един ден той да се завърне в клуба.

В богатата си кариера футболистът е носил екипите на огромни тимове в Европа като Ювентус, Манчестър Сити, Фиорентина, Спортинг (Лисабон), Парма и Партизан (Белград). Божинов към момента държи върха за най-младия футболист, записал мач в Серия " А ", когато е единствено на 15 години и 11 месеца. Тогава дебютира за Лече в елита на Италия. Той има и 43 мача и 6 попадения за националния тим на България.

" Тема спорт "

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР