Бившият нападател на Левски - Емил Ангелов даде пространно интервю

...
Бившият нападател на Левски - Емил Ангелов даде пространно интервю
Коментари Харесай

Бабангида пред ТОПСПОРТ: Иван Горанов е най-сърцатият играч на Левски, нещата в клуба постепенно си идват на мястото

Бившият нападател на Левски - Емил Ангелов даде просторно изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което приказва за протичащото се в обичания му " наследник " клуб. Според Бабангида нещата на " Герена " последователно си идват на мястото, като доказателство за това са положителните игри на вековниците под управлението на Славиша Стоянович.

Ангелов е на мнение, че първият огромен тест пред сръбския експерт ще бъде гостуването на първенците от Лудогорец в идващия кръг. От актуалните играчи на Левски, Емил похвали най-много капитана Иван Горанов, с който са били съотборници в Берое преди към този момент много години.

Като изкарал прочут интервал от футболната си кариера в Кипър, Ангелов е уверен, че българският народен тим ще се поздрави с триумф в идния си конфликт с островитяните от шампионата Лига на нациите.

Бабангида не пропусна да показа и всичко по-интересно към най-новия член на Югоизточна Трета лига - Хасково 1957, където сега е старши-треньор.

Емо, здравей. На този стадий си приказваме в един надалеч по-добър интервал за Левски. Как ще коментираш протичащото се в клуба към този миг? Смяташ ли, че напредъкът ще продължи?

- По принцип във футбола постоянството е доста значимо. Давам ви образец с Реал (Мадрид), колкото и клиширано да звучи. Смениха треньора и започнаха да лавират сред едната и другата прекаленост. Оттук нататък, дай, Боже, в Левски да са непрекъснати и ще се веселя отсега нататък да затвърдят своето положително показване. Да надграждат още момчетата и да си върнем остарялото време, в което ние сме били част преди години, когато бяхме в действителност хегемон в България, а не Лудогорец. Така, че моето предпочитание е Левски да наподобява един в действителност добър тим, който може да препъне Лудогорец.

 Помощникът на Славиша Стоянович получава по-големи пълномощия в Левски
Помощникът на Славиша Стоянович получава по-големи пълномощия в Левски

Небойша Милошевич ще оказва помощ и на школата

В предходните ни диалози, ти постоянно говореше за нуждата от левскарския дух. Усеща ли се към този момент най-малко малко, та даже и от чужденците, сходен жанр обединеност и характерна религия в личните качества?

- Аз персонално съм по-далеч от съблекалнята, само че го чувствам в профил, като елементарен почитател. Предполагам момчетата ги усещат двойно или тройно повече. Вие единствено виждате, че на последния мач със Славия имаше доста хора по стадиона и аз в действителност започнах да имам вяра, че нещата в Левски стартират да си идват на мястото. Просто си проличава, че духът идва малко по малко и ще се завърне.

 Снимка 337869
Източник:

Каква е оценката ти за Славиша Стоянович?

- Не знам дали знаете, че доста от футболистите, с които сме играли в " златното потомство " на Левски, сега работят на " Герена ". С капитана на тима - Иван Горанов пък сме били съотборници в Берое преди доста години, тогава той беше млад футболист, тъкмо го взеха от Левски. Често се чуваме с него, всякога си разясняваме, оказвам помощ му с каквото мога. От него знам, че всички в тима са доста удовлетворени от взаимната си работа със Славиша Стоянович и неговото поведение. Самото поведение е доста значимо за един треньор, а няма и по какъв начин да бъде по различен метод. Щом е на това равнище, значи има положителни качества.

 Димитър Телкийски пред ТОПСПОРТ: Доброто показване на Левски измести вниманието от наболелите проблеми в клуба
Мечо Телкийски пред ТОПСПОРТ: Доброто показване на Левски измести вниманието от наболелите проблеми в клуба

" Във футболистите се вижда този искра в очите, който при Делио Роси беше липсващ "

Може би почеркът на Стоянович се видя най-добре в дербито против ЦСКА. Как видя ти този мач?

- Това е стилът на Левски през годините. Добре плътно спретнат, играещ футбол, дебнещ да се възползва от своите обстановки. Една изключителна дисциплинираност. Виждате към този момент, че в актуалния футбол добре подредените и дисциплинирани тимове са печеливши. Футболът стана доста динамичен и бърз, изисква се и устойчивост. Стоянович има почерк, само че дано не бързаме. Нека дойдат и още по-важни мачове, дано станем първенци, да вземем купите, да се върне същинския дух към този момент вкъщи на " Герена ", и тогава да даваме оценки. С един-два мача, не можем да кажем, че сме топ равнище. Да, започваме, само че се желае неизменност, отново го споделям. Дай, Боже, поисквам го на целия тим, на всички ръководители, треньори, тъй като мисля, че заслужават това нещо и Левски като тим въобще.

В идващия кръг е гостуването на Лудогорец, това ли е първият същински сериозен тест за тима?

- Не подценявам това, което момчетата са създали против ЦСКА. Все отново това си е най-голямото дерби. Просто против себе си в този момент Левски ще има един Лудогорец, сегашен първенец на България. Отбор на доста високо равнище. Нека и там се преборим и последователно да се възстановява същинското лице на Левски. Отборът, с който по мое време всички се съобразяваха. Играехме без напрежение даже и в евротурнирите.

Би ли могъл да отличиш някои от актуалните играчи на Левски? Кой ти прави усещане със своите изяви? Може би тъкмо Иван Горанов, за който ти приказва малко нагоре в изявлението?

- За подобен мога да дефинира Иван Горанов. Това е едно сърцато момче. Левски имаше потребност тъкмо от подобен състезател. Не го споделям, единствено тъй като е българин. Знаете, че и аз съм треньор. В случая следя качествата на всички футболисти в Първа, Втора и Трета лига. За мен персонално Горанов е един извънредно самоотвержен състезател, а повярвайте ми, каквито и качества да имаш, нямаш ли сърце - футбол не можеш да играеш. Изключителен състезател! За класата на Обертан пък няма какво да я разясняваме. Много преди нас момчето е било на най-високото равнище. Не подценявам труда и на другите момчета. Също положителни думи и за нападателя Костов. Изобщо всички момчета заслужават едни възторженостти от мен, като по-стар футболист, който също е бил на тяхното място в Левски.

 Снимка 382479
Източник:

А ще успее ли да задържи този голов порив, в който се намира Станислав Костов към днешна дата? Ти какво би го посъветвал?

- Аз бих го посъветвал да продължава с головете. Най-вече да вкарва попадения в огромните мачове. Там е истината. По този метод ще придобие и още по-голямо самочувствие, ще реализира и задачите, които си има. Дано затвърди головата си серия и против Лудогорец. За един нападател най-важно е да бележи.

Отборът към момента няма състезателен шеф, това е сериозен проблем, който не би трябвало да се омаловажава. Какъв вид началник би трябвало да бъде бъдещият началник в Левски?

- Спортният шеф би трябвало да има натъртено око. И да оказва помощ на треньора със препоръки. Човек не може да се оправя самичък с всичко. Аз в Трета лига, в Хасково, също съм въвел да имам състезателен шеф. Друго си е да има човек, който да е към треньора и може да му оказва помощ. Бъдещият началник би трябвало да е напълно предан на тима, наложително би трябвало да е човек, който е дал доста на Левски. В последна сметка, не знам какво мислят от управлението, само че съгласно мен назначението на чужденец е нелепост. Имам разновидности, мога да ги кажа в този момент, само че не знам дали е удачно.

 Левски в Топ 20 в Европа по чужденци
Левски в Топ 20 в Европа по чужденци

" Сините " откриха място в забавна ранглиста

В пространството се завъртя името на Христо Йовов...

- Ицо е един от хората, на които не му е давано задоволително късмет. Ние сме в отлични взаимоотношения с него. Играли сме дружно, познавам му качествата. Изключително положително момче, левскар. Има натъртено око за футбола, схваща играта. Може да помогне доста. Аз персонално съм за него. Нека му дадат късмет, заслужава го.

Като състезател с опит в националния тим. Как оценяваш моментното ни показване в Лига на нациите и съгласно теб има ли въобще смисъл от този шампионат?

- Има смисъл, тъй като виждате, че реализираме победи, които ни възстановяват самочувствието, а и духа на българския народен тим. Бяхме го позагубили през годините. Всичко си върви съвършено, нека момчетата да наслагват и да реализираме положителни резултати и отсега нататък.

 Красимир Иванов повдигна завесата към основни въпроси в Левски
Красимир Иванов повдигна завесата към основни въпроси в Левски

Ето какво съобщи изпълнителният шеф

Предстои дуел с Кипър, упованията ти за него?

- Играл съм в Кипър, знам почти защо става въпрос, какъв е футболът там. Ние сме България и считам, че ще ги победим, по-качествени сме. Всички приказват, че равнището на нашето състезание е едва, само че не е по този начин.

Към финала, дано се върнем към последните ти дейности. Някак си форсмажорно стана Хасково 1957 да влезе в Трета лига. Започнахте относително добре. Как ще коментираш сезона до този миг?

- Изключително съм удовлетворен на този стадий. Всичко стана извънредно и по допустимо най-бързия метод. Има една мъдрост, че който работи, рано или късно, реализира резултати. Аз и като футболист съм бил работохолик. Всички треньори, работили с мен знаят защо става въпрос. По същия метод го вкарвам и в треньорството, което сега организирам. Имаме потребност от помощ. Общината ни оказа помощ. Нещата финансово не са доста добре, само че аз мисля, че те ще се усъвършенстват. Градът се разсънва и заслужава да закараме тима там, където му е мястото.

 Снимка 383256

Какви са задачите ви през този сезон? Привлякохте познати имена като Андрей Атанасов - Хищника, Сонер Полат, това си е сериозна упоритост за челните позиции?

- Привлякохме положителни футболисти. Андрей Атанасов и Сонер Полат са играчи, които аз персонално съм довел в Хасково. Аз ги гледах, аз взех решение да ги взема. Има и други момчета в тима, които също имат качества. Работата, която би трябвало да се прави обаче е доста, с цел да реализираме тези цели, които ние желаеме. Искам всичко да се прави на професионално равнище, тъй като когато стигнем при експертите, в действителност да ни е по-леко.

В Хасково обаче има още един тим, няма ли някакво разделяне сред почитателите, на кой от двата отбора да симпатизират?

- Ами вижте, ние сме в разнообразни групи. Единият отбор е в Областната група, а ние в Трета лига. Кофти е за града, само че ние направихме може би 10 диалога с тях. Те обаче не желаеха да се сплотяваме, с цел да създадем един мощен тим. Тяхното управление си имат други проекти хората, друго виждане за футбола и заради този факт се разминаваме. Ако ме питате мен, аз персонално съм за едно обединяване и градът да мисли единствено за един тим. На този стадий обаче не може да се реализира това нещо.

 Станислав Костов изравни Георги Иванов-Гонзо
Станислав Костов изравни Георги Иванов-Гонзо

Вижте по какъв индикатор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР