Бившият нападател на и Кевин-Принс Боатенг отправи остра критика към

...
Бившият нападател на и Кевин-Принс Боатенг отправи остра критика към
Коментари Харесай

Боатенг: Белите играчи не подкрепят битката срещу расизма

Бившият нападател на и Кевин-Принс Боатенг насочи остра рецензия към белите играчи, с които е бил съотборник по време на кариерата си. Той твърди, че те не са му оказвали изключително огромна поддръжка в битката с расизма във футбола. В момента ганаецът носи екипа на в Серия " Б ", който е благосъстоятелност на Силвио Берлускони.

" Нямаше по какъв начин да откажа на Адриано Галиани и Силвио Берлускони. Те ми помоганха да се изградя като мъж и не можех да отхвърля тяхното предложение. Берлускони ми се обади и ми сподели: " Синко, ела си вкъщи ". Това бе изцяло задоволително, с цел да ме убеди. Кариерата ми е цялостна с шокиращи решения. Преди година и половина играех за Барселона, в този момент съм в Серия " Б ". Можех да отида и в Съединени американски щати, само че тук съм по-щастлив. Там щях да съм подложен даже на по-голямо напрежение, в сравнение с в някои клубове в Серия " А ", счита Боатенг.

Футболистът е стожер в битката с расизма във футбола. Преди осем години той даже напусна демонстративно един другарски мач сред Милан и Про Патрия, откакто бе обиждан на расистка основа от почитатели.

" Това ми остави мъчителна рана. Направих доста жертви, с цел да играя в един от най-силните тимове в света. Мислех, че съм оставил зад тила си тъмните моменти, в които живеех като дете. Вече не мога да приема сходно държание. В момента обстановката даже наподобява по-зле. Нека погледнем какво се случва по света, да вземем за пример убийството на Джордж Флойд. Те убиват хора пред камера, даже и поради тривиални аргументи. Така се роди придвижването " Черните животи имат значение ", само че като цяло се прави прекомерно малко в битката с този феномен. Белите футболисти в никакъв случай не са ме подкрепяли в битката с расизма. Някои мълчат от боязън, а други, тъй като по този начин повече ги устройва. Белите хора са на власт, в случай че те надигнат глас, ще бъдат чути по-силно ", счита Боатенг.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР