Бившият началник на отбраната и бивш председател на Комисията по

...
Бившият началник на отбраната и бивш председател на Комисията по
Коментари Харесай

В бойна готовност ли е България? Говори генерал Попов

Бившият шеф на защитата и някогашен ръководител на Комисията по защита в Народното събрание Ген. Константин Попов настоя за привикване на КСНС по тематиката за националната ни сигурност. Разнобоят в изпълнителната власт сред ръководещите и съпротива ще ни сложи в доста тежка позиция, предизвести ген. Попов пред Българска национална телевизия. 

„ Ние би трябвало да повишим своите отбранителни качества, тъй като в случай че не искаш война, би трябвало да се готвиш за война “, безапелационен бе той. Ген. Попов изясни, че в случай че има провокации и полети близо до българската територия, би трябвало да се взема своевременни и решителни ограничения. Той разясни, че когато се приказва за НАТО, би трябвало да се има поради, че това са 30 страни, които взимат независимо решенията. Въоръжените сили на НАТО са въоръжените сили на обособени страни. По думите му въоръжените сили са инструмент за осъществяване на политика за реализиране на това, което политиците са решили. Политиците би трябвало да вземат тежките решения и всяко едно закъснение за рационализация на отбранителните качества е огромна игра със сигурността на страната, акцентира ген. Константин Попов. Според него нерешените въпроси в политиката водят до доста сериозен резултат върху всички нас. „ Всички ще страдаме, в случай че не взимаме значимите решения “, предизвести военачалник Константин Попов. 

Той настоя да се превъоръжаваме бързо, само че да се положат старания за превъоръжаването на сухопътните войски и военноморските сили. Нищо съществено не се случи и явно е, че това не е най-строгата рецензия към Министерство на защитата, тъй като просто нищо не става. Политическият сигнал е по-голям, тъй като има разбъркване на пластовете в геополитическото пространство. Там нямаме решение, сподели ген. Попов. Според него една фрегата в Черно море няма да докара до потушаване на спора. Доверието сред НАТО и Русия е нарушаване и в случай че не се възвърне, ще има тежки последствия за НАТО, за нас, за Русия и за Украйна, предизвести още ген. Константин Попов. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР