Бившият началник на кабинета на президента - Калоян Методиев направи

...
Бившият началник на кабинета на президента - Калоян Методиев направи
Коментари Харесай

Радев нахлузил офицерската си униформа при щурма на прокуратурата през 2020 г., треперел от страх

Бившият шеф на кабинета на президента - Калоян Методиев направи разкрития от кухнята за събитията на " Дондуков " 2 по време на лятото през 2020 година

Тогава прокуратурата влезе в постройката на президентството, след което последваха митинги, рухване на държавното управление и нови избори.

В изявление за YouTube канала на журналиста Ивелин Николов Калоян Методиев разкрива, че Радев е бил ужасно изплашен при влизането на прокуратурата, а по-късно е желал да бутне Нинова, с цел да може да завоюва втори мандат.

" Прокуратурата не нахлува, беше получила позволение от съда, получи позволение и от основния секретар на президента. Ако не беше получила позволение, трябваше да се стреля с защитата на НСО. НСО нямаше да ги пусне, в случай че не беше получила позволение от основния секретар на президента ", посочи Методиев.

" Дойдоха в 8 сутринта. Бяхме 10-ина индивида, в това число и 8-годишният ми наследник, защото това беше в разгара на Коронавирус рецесията. Президентът тогава ни заряза. Дойде чак в 13.00 часа на работа. Остави ни сами вътре. Беше извънредно изплашен. В 16.05 часа ми връчиха призовка да се явя на разпит в 16.30 часа. Слязох да му кажа. От боязън си беше облякъл върху костюма военната униформа ", спомня си някогашният шеф на кабинета на президента Радев.

" Беше същински изплашен. Митът за смелия мъж рухна дефинитивно. Човекът с униформата зад перденцето, който гледаше какъв брой души ще се съберат изпод, ми падна в очите. Ако не се бяха събрали хора, нямаше и да излезе. Щеше да си седи зад пердето ", споделя Методиев.

" Пламен Узунов и Николай Копринков стояха в сянка по мое време. Разривът ни с президента пристигна след един диалог, в който той ме извика в кабинета си и ме заплаши и стартира да ме рекетира, че в случай че поддържам Корнелия Нинова по време на вътрешния избор на Българска социалистическа партия, няма да отпътува дипломат, тъй като разривът беше назрял ", уточни той.

" Викаше един по един в президентството вътрешната съпротива, с цел да смъкват Корнелия Нинова. Почнаха да се занимават с партийно строителство. Питах го за какво го прави, за какво разрушава алтернативата. Говорим за лятото на 2020 година, Бойко Борисов беше тръгнал да се срутва, нямаше Има Такъв Народ. И той ми сподели: " Ако Българска социалистическа партия се срути на изборите, ГЕРБ ще завоюват, аз ще съм алтернативата и ще ме изберат за нов мандат. " Това е изречението на цялата му политическа кариера, логичност и разбиването на страната. Той дружно с Борисов поддържаше Кирил Добрев да стане ръководител на Българска социалистическа партия ", сподели още Калоян Методиев. 



Ако държавното управление беше друго, Радев щеше да е евроатлантик, щеше да си изкара натовската униформа. Тук става въпрос за предпочитание за власт, за узорпаторство. Той си работи с избрани кръгове, които са много демократични, а за пред публиката играе.

Започвам да си мисля, че Бойко Борисов се нуждаеше от Радев. Първият човек, който го разкри, беше Стефан Данаилов. Той в едно изявление сподели, че е злодей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР