Бившият министър-председател (от 1997 до 2001 г.) Иван Костов представи

...
Бившият министър-председател (от 1997 до 2001 г.) Иван Костов представи
Коментари Харесай

Иван Костов представи политическото си завещание - книгата Политиката отвътре

Бившият министър-председател (от 1997 до 2001 г.) Иван Костов показа новата си книга " Политиката от вътрешната страна ", която той назова " моето политическо наследство. "

 

Авторът сподели, че е работил 20 години над този ръкопис и първоначално той е бил лекции, предопределени за новите политици на Съюз на демократичните сили, чиито водач Костов беше. " Когато я преработвах за финален път, взех решение да кажа какво съм схванал от присъединяване си в политиката, тъй като си давам ясно сметка, че хората ценят повече претърпяното, в сравнение с наученото от книга ".

 

В книгата има непрестанен спор, диспутирам с моите съперници, описа Костов и показа, че се надява " Политиката от вътрешната страна " също да провокира публичен спор. " Само дебатите, общуването, обследването ще запълнят празнотите в публичния ни живот ", безапелационен е Костов. И съжали, че днешните български политищи " вещаят, не дискутират ". „ Рядко се случва да застанат един против друг и тогава доста постоянно не се получава полемика, а надвикване. И тези, които наблюдават, не могат да си извадят никакви изводи “, уточни Костов.

Той сподели още, че в книгата има посвещение на неговата брачна половинка Елена, която изстрадала неговото присъединяване в политиката.

 

Книгата показа проф. Веселин Методиев, който беше вицепремиер и министър на образованието в кабинета на Иван Костов. Той напомни думи на създателя от май 1997 година, когато се сформираше кабинетът на Костов. " Дами и господа, споделил на министрите си министър председателят, вие сте станали министри, тъй като сте политици, не тъй като сте специалисти. " Проф. Методиев пожела на читателите да четат книгата постепенно, тъй като " бързото четене ще направи срещата по-малко забавна ".

 

Представянето на " Политиката от вътрешната страна " бе в зала 3 на НДК, в която в миналото се организираха конференциите след избори. Тя бе изпълнена очевидно от симпатизанти на Костов, хора, в по-голямата си част познаващи се между тях, пристигнали да си спомнят и славните времена на синята концепция.

 

И може би по тази причина един от въпроси беше какво е посланието на създателя към днешните водачи на Демократична България. На първия ред бяха седнали Христо Иванов и Атанас Атанасов. Костов отговори бързо: " Трябва да имат самочувствие, не би трябвало да влизат в сянката на който и да било. "

 

" Политиката от вътрешната страна " излиза в издателство " Сиела ".

" Изглежда, че единственият огромен политик от последните три десетилетия, който се изправя лице в лице против своите съидейници, против политическите си съперници и врагове, като дава ясни свидетелства и аргументирани отговори е Иван Костов “, каза Захари Карабашлиев, основен редактор на издателство " Сиела ".

 

„ Политиката от вътрешната страна “ излиза три години след записките на Костов „ Свидетелства за прехода 1989-1999 година “. „ След това имах алтернатива. Трябваше да предпочитам какво да върша – дали да стартира да работя по втората част на „ Свидетелства за прехода… “ или да довърша този ръкопис, който беше у дома и работен през годините доста пъти. Прецених, че единствено един Господ знае какъв брой време имам. По-добре да довърша това, което имам. А за другото – в случай че остане време “, разяснява някогашният министър председател.

 

“Така наречените “десни ” - “Дневник ” и “Капитал ” - оклеветиха ръководството на ОДС още преди края на мандата. Обикновено такива медии са с управляващите, с цел да получи техният притежател мечтани законови промени, публични поръчки или провалено наказателно гонене ", гласи откъс от „ Политиката от вътрешната страна ”, глава „ Медии ”.

В книгата си той показва още, че “Дневник ” и “Капитал ” са инструмент за пропаганда и агитация в интерес на една или друга политическа партия. Такива в предишното бяха “Работническо дело ” и “Дума ”-на БКП/БСП и вестник “Демокрация ”-на Съюз на демократичните сили.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР