Бившият министър-председател на Великобритания Борис Джонсън вече е колумнист на

...
Бившият министър-председател на Великобритания Борис Джонсън вече е колумнист на
Коментари Харесай

Борис Джонсън става колумнист на Daily Mail

Бившият министър-председател на Англия Борис Джонсън към този момент е колумнист на вестник Daily Mail, заяви изданието. С това той се завръща към журналистическата си кариера, по време на която е писал за няколко водещи английски издания.


58-годишният Джонсън, който предходната седмица се отдръпна от поста си на народен представител поради следствие, което го призна за отговорен в съзнателно заблуждение на Народното събрание във връзка с партиите по време на блокирането на COVID-19, ще написа за Daily Mail всяка събота, заяви вестникът.

" Независимо дали сте почитатели на Борис или не, той ще бъде наложително четиво - както в Уестминстър, по този начин и за милиони хора по света ", съобщи вестникът.

Откакто подаде оставка като министър-председател предходната година, Джонсън, един от най-известните и пораждащи различия английски политици, стартира да печели милиони лири от декламаторски турнета.

Очаква се завръщането му в публицистиката да бъде доходоносна нова работа и да предложи на някогашния водач средство в един от най-четените десни вестници във Англия да изрази мнението си за ръководството и министър-председателя Риши Сунак.

Той подаде оставка като народен представител с язвителна офанзива против парламентарната комисия, която постанови, че съзнателно е подвел Народното събрание в аферата " партиен гейт ". Парламентът ще реши дали да утвърди констатациите на комисията в понеделник.

Той употребява изявлението си и с цел да се нахвърли върху Сунак, заявявайки, че страната се нуждае от " вярно консервативно държавно управление ", което да понижи налозите за бизнеса и физическите лица.

Джонсън, който не е непознат на свадите, стартира професионалния си живот в публицистиката, само че е уволнен от вестник " Таймс " поради фиктивен откъс. След това прави кариера във вестник " Дейли телеграф ", където като сътрудник в Брюксел обругава Европейския съюз в ярка, въпреки и не постоянно точна прозаичност.

По-късно прави паралелна медийна и политическа кариера като редактор на списание Spectator и като член на Народното събрание, а преди да стане министър-председател, написа постоянна колонка за Daily Telegraph. В тази графа постоянно е подложен на критика за възгледите си - упрекнат е в ислямофобия, откакто написа, че мюсюлманките, които носят бурки, наподобяват на пощенски кутии или банкови обирджии./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР