Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко официално обяви кандидатурата си

...
Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко официално обяви кандидатурата си
Коментари Харесай

Тимошенко се кандидатира за президент на Украйна

Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко публично разгласи кандидатурата си за президент на страната , оповестява Агенция Франс Прес.

" Кандидатирам се за президент ", съобщи тя на среща на партията й " Баткивщина ".

" Допускала съм неточности ", сподели Тимошенко, която е противоречива фигура в украинската политика.
 Тимошенко: Порошенко няма късмет за победа на втория тур на президентските избори
Тимошенко: Порошенко няма късмет за победа на втория тур на президентските избори

Тимошенко получава най-голяма поддръжка преди президентските избори

Кандидатът за президент означи, че " през днешния ден ние навлизаме в нова епоха - епоха на триумф, благополучие и прояснение...днес слагаме началото на странствуване на Украйна към същинско и могъщо великолепие ".

Според последните социологически изследвания Тимошенко е любимец за поста. Изборите за президент ще се проведат на 31 март.

58-годишната е подкрепяна от 16% от украинците. Очаква се да отиде на балотаж с сегашния държавен глава Петро Порошенко, който получава поддръжката на 13,8% от украинците. Трети е Владимир Зеленски - комик, който е играл ролята на президент на страната в телевизионно шоу, само че той дава обещание да промени политическата система на Украйна.
 Тимошенко вижда Армагедон в локалните избори в Украйна
Тимошенко вижда Армагедон в локалните избори в Украйна

Изборите бяха ужасни, с измами, принуди и подкупи

Тимошенко е водеща фигура в политическия живот на Украйна през последните две десетилетия. Тя закупи интернационална популярност с ролята си в Оранжевата гражданска война през 2004 година Заема поста на министър председател два пъти при Виктор Юшченко. Но животът й претърпя внезапна смяна след успеха на Виктор Янукович на президентските избори през 2010 година На идната година тя беше наказана на седем години затвор, от които излежа три. През 2014 година излезе от пандиза, което съответства с антиправителствени митинги, довели до рухването на Янукович.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР