Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше обвинен в сряда

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше обвинен в сряда
Коментари Харесай

Обвиниха Имран Хан в неуважение към избирателната комисия

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше упрекнат в сряда в пренебрежение към изборната комисия , сподели неговият юрист, ход, обвързван с обвиняванията, че е направил унизителни забележки по адрес на основния комисар по изборите, предава Ройтерс.

71-годишната някогашна звезда на крикет беше замесен в плетеница от политически и правосъдни борби, министър-председател през април 2022 година Той не е бил виждан обществено, откогато беше наказан на три години затвор през август за, до момента в който беше на поста от 2018 до 2022 година

" Избирателната комисия упрекна Имран Хан в отсъствието на юристи ", написа юристът на Хан Хайдер Панджута в обществената медийна платформа X.

Избирателната комисия на Пакистан (ECP) стартира произвеждане за пренебрежение против Хан и други някогашни водачи на неговата партия " Пакистан Терек-е-Инсаф " (ПТИ), заявявайки, че Хан и сътрудниците му са създали " унизителни и презрителни забележки против основния комисар по изборите на Пакистан и са употребявали необуздан и афектиран език ".

Хан, който е възприеман като най-популярния водач в страната, отхвърля всички обвинявания против него и споделя, че е преследван от могъщата войска, която желае да го държи отвън изборите идващия месец. Военните отхвърлят това.

Миналата седмица висшият съд отхвърли да спре дисквалификацията на Хан да взе участие в изборите .
 В Пакистан отхвърлиха регистрация на Имран Хан за изборите
В Пакистан отхвърлиха регистрация на Имран Хан за изборите

Продължават проблемите за най-популярния политик в Пакистан

Отделно, пакистански съд в сряда постанови, че на партията на Хан няма да бъде разрешено да употребява своя обичаен избирателен знак на бухалка за крикет на изборите през февруари, сподели Панджута.

Избирателният орган предишния месец разгласи, че вътрешнопартийните избори на ПТИ през декември са невалидни. Партията трябваше да организира тези избори, с цел да резервира признака.

Партията на Хан възнамерява да оспори решението пред Върховния съд на Пакистан, сподели в сряда водачът на ПТИ юрист Гохар Али Хан, добавяйки, че партията няма да бойкотира изборите.
 Пакистански съд удря предизборните упоритости на Имран Хан
Пакистански съд удря предизборните упоритости на Имран Хан

Срещу Хан са заведени десетки правосъдни каузи, които той жигосах като опит да бъде пропъден от политиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР