Бившият министър-председател на Чехия Андрей Бабиш официално обяви в неделя,

...
Бившият министър-председател на Чехия Андрей Бабиш официално обяви в неделя,
Коментари Харесай

Бившият чешки премиер Андрей Бабиш ще се кандидатира за президент

Бившият министър-председател на Чехия Андрей Бабиш публично разгласи в неделя, че се кандидатира на президентските избори през януари, заяви ДПА.

Два месеца и половина преди изборите опозиционният политик-милиардер сложи кандидатурата си за най-високия пост в страната. " Проучванията не ми дават кой знае какъв късмет, само че аз съм войник ", сподели 68-годишният Бабиш пред телевизионния канал " Нова ". Кандидатурата на Бабиш за президентските избори се очакваше от месеци.

В момента създателят на партията АНО е обвиняем в качеството си на бизнесмен в развой за съучастничество в машинация със дотации.

" В демократичните страни политикът си подава оставката, когато е обвиняем, само че Андрей Бабиш копнеее за имунитет в замъка ", написа в Туитър актуалният министър председател Петър Фиала, имайки поради Пражкия палат, където са офисите на президента на Чехия.

Според анкета на института за изследване на публичното мнение Стем/Марк, извършено преди към месец, 23 % от гласоподавателите имат желание да гласоподават за някогашния военачалник и някогашен ръководител на военния комитет на НАТО Петър Павел. На второ място е Бабиш със 17 %, следван от някогашната ректорка на университета " Мендел " в Бърно Дануше Нерудова.

Президентските избори в Чехия ще се проведат на 13 и 14 януари, а евентуалният втори тур ще е две седмици по-късно.

Сегашният президент Милош Земан е в края на втория си мандат и няма право да се кандидатира още веднъж, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР