Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов смята, че общинската администрация

...
Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов смята, че общинската администрация
Коментари Харесай

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов разкри причината за многото бездомни животни в София!

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов счита, че общинската администрация на София евентуално е нарушила разговора с неправителствените организации и това е част от казуса с многото бездомни животни. Преди да стане министър, той оглавяваше общинската компания “Екоравновесие” и сложи сполучливо начало на програмата “кастрирай и върни”.

“След като неправителствените организации завършват, това по всяка възможност ще значи, че ненапълно е нарушен разговорът с тях. Категорично го декларирам, Столичната община със свои запаси, без помощта на неправителствените организации, без помощта изобщо на поданството, няма по какъв начин да се оправи с този проблем. По отношение на приложението на закона за отбрана на животните, първо, има способен надзорен орган, това е организацията по сигурност на храните. Това са мои наблюдения, несъмнено, огромна част от общините за жалост и то по бедните, по дребните общини не извършват отговорностите си по този закон, не провеждат прибирането и обработването на тези бездомни животни ”, сподели той пред БНР.

„ Много постоянно дребните и небогати общини прибягват до това да извозят кучетата и да ги насочат към по огромни общини. Има несъмнено неглижиране от самите чиновници на организацията по храните. Ето един случай, в който имаме прелестно законодателство, просто са нужни средства от една страна и воля на способените органи от друга, с цел да може този закон да проработи ”, добави той.

Повече от два милиона лв. отделя общината в столицата от бюджета си за работа по програмата “кастрирай и върни”, само че бездомните животни не понижават, а изискванията в общинските приюти се утежняват, сигнализират неправителствени организации и доброволци.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР