Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат

...
Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат
Коментари Харесай

МВР пусна запис на Младен Маринов с лица от криминалния контингент

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е претендент за народен представител от ГЕРБ, се е срещал с престъпно проявени лица, доближени до Димитър Желязков - Очите и Николай и Красимир Маринови, наричани Маргините.

Запис от тази среща, която се е състояла през 2005 година в Слънчев бряг, в Групово дело " Национална полиция ". Там са участвали още ММА боецът Станислав Недков - Стъки, както притежателите на охранителна компания " Делта секюрити гард ".
 Рашков: Има данни, че Младен Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и други от престъпния контигнент Рашков: Има данни, че Младен Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и други от престъпния контигнент
Отнемането на лиценза на охранителната компания „ Делта Гард “ е „ прекомерно закъсняло “ деяние от страна на Главна дир...



Въпросните контакти са открити след наблюдаване от службите. " След потегляне от дискотеката колите са спрени от полицейски патрули. Установени са им персоналните данни, като при тази инспекция двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са си посочили служебните карти за да бъдат пропуснати по-бързо.

Единият от тях е сегашен притежател на охранителната компания, който през 2006 година е уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи дисциплинарно след инспекция, която е открила, че е бил настоящ чиновник на охранителна компания, ръководена от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от дейния престъпен контингент, извършващи тежки престъпни закононарушения ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Другият чиновник на полицията пък след това става министър.

Записът е изработен със специфични разследващи средства, твърди Министерство на вътрешните работи. Първо се виждат стълбите към дискотека " Мания " в " Слънчев бряг ". В 02:25:24 в кадър влиза Младен Маринов, който дружно с още няколко лица, слиза по стълбите. В 02:29:24 в кадър влиза Марин Русев. Той се доближава към групата и стартира диалог с Младен Маринов. След това се виждат Димитър Спасов, Младен Маринов и още едно лице, които си събличат връхните облекла и ги слагат в багажника на джипа " Фолксваген ", излиза наяве от обясненията на службите към записа.
 Ново следствие потвърждава връзка на вътрешен министър от ГЕРБ с Осемте джуджета Ново следствие потвърждава връзка на вътрешен министър от ГЕРБ с " Осемте джуджета "
За връзка сред някогашния вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов и основните настоящи лица в следствието " Осемте джуджета " сигнализира ма...

Младен Маринов става чиновник на Министерство на вътрешните работи през 1991 година През 1997 година е назначен на офицерска служба в отдел „ Охранителна полиция “ на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От юни 2013 година заема длъжността заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи, а година по-късно става неин шеф. През 2017 година е назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, малко по-късно става и министър на вътрешните работи в държавното управление на Бойко Борисов.

Маринов подаде оставка след избухналото публично неодобрение от дейностите на полицията по време на летните митинги през 2020 година Както стана ясно от записи от охранителните камери под колоните на Министерския съвет, чиновници на реда са упражнили грубо полицейско принуждение по отношение на арестувани протестиращи жители. Те са били ритани, хвърляни на земята и унижавани. Въпреки безспорните доказателства, Маринов отхвърляше изрично, че подчинените му са нарушили закона, като са злоупотребили със мощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР