Бившият министър на спорта Радостин Василев ще се откаже от

...
Бившият министър на спорта Радостин Василев ще се откаже от
Коментари Харесай

Радостин Василев се отказа от имунитета си с реч срещу Гешев, Борисов и ИТН

Бившият министър на спорта Радостин Василев ще се откаже от имунитета си като депутат, откакто основният прокурор Иван Гешев изиска да му бъде повдигнато обвиняване за опасност.

Василев разгласи, че се е колебаел дали да го направи, тъй като сътрудниците му от ПП-ДБ са опитвали да го разубедят да не се поддава на " опита за шантаж и политически напън на Иван Гешев ".

" Това е един фарс, задачата е да бъда погубен и да ме пречупи, само че това няма да ме отклони от моя път. Иван Гешев и придворните му от някогашната Спецпрокуратура са същинските бранители на мафията в България - която си имаше страна, а към този момент си има и основен прокурор ", разгласи той от трибуната на Народното събрание.

Василев беше упрекнат за това, че е заплашвал някогашната си съпартийка от Има Такъв Народ Христинка Илиева да се отдели от партията и да не гласоподава против свалянето на кабинета на Кирил Петков през лятото на 2022 година

Радостин Василев се разгласи за един от " съперниците на недосегаемия ни основен прокурор ", като уточни, че е работил за отнемането на Бюрото за отбрана към Гешев и за прекратяването на работата на Специализираната прокуратура.

" С още пет народни представители предишното лято декларирахме, че ПГ на Има Такъв Народ е пробита от мафията и това не е загадка за никого в България. Тогава осуетихме един проект на мафията за ръководство с третия мандат, който да отиде при Има Такъв Народ. Това е непростителен грях и за този грях би трябвало да понеса своята отговорност. Още тогава ми беше казано, че " нещата няма да останат по този начин ", разгласи Василев.

Той обвърза делото в прокуратурата и с това, че като министър на спорта за малко затвори ресторанта на Александър Сталийски в комплекса " Диана " или " рандеву-мястото на Бойко Борисов, който обичаше да играе карти там, и където вместо да се развива спорт, е сбиротак на мутри и мутреси ".

Василев атакува и групата на Има Такъв Народ, която упрекна, че " гордо поддържа ГЕРБ " на фона на поръчките при основаването си.

" Неудобен съм, тъй като разкрих най-пряката връзка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента Радев и тя е в Министерството на младежта и спорта - няма по-голямо задкулисие от това. Г-жа Лечева е тъкмо това, против което съм се борил, подкрепяна от " бизнеса " и мафията ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР