Бившият министър на отбраната Бойко Ноев заяви пред БНТ, че

...
Бившият министър на отбраната Бойко Ноев заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Колкото по-скоро определим помощта за Украйна, ще има по-добър шанс за модернизация на армията ни

Бившият министър на защитата Бойко Ноев съобщи пред Българска национална телевизия, че сегашният парламент е с предупреден край, само че се надява да остане време депутатите да одобрят контракта за новите изтребители F-16 и да решат въпросите, свързани с модернизацията на армията. Той уточни, че проблемите на Противовъздушна отбрана имат връзка със снощния случай с падналата в Полша ракета.

Ноев акцентира, че философията на Народното събрание да се обвърже поддръжката за Украйна с модернизацията на армията е верен и че е трябвало той да бъде прибавен още от предходното Народно заседание. По думите му, решението на предходното Народно събрание за Украйна е било доста половинчато и явно е целяло заобикаляне, а не решение на казуса.

Ексминистърът уточни, че поддръжката на България за Украйна е директно обвързвана с опцията да се обезпечи заместваща платформа за българската авиация за интервала сред приземяването на старите руски самолети и придобиването на нови F-16. Предоставянето на помощ за Украйна ще отвори благоприятни условия да беседваме със съдружниците да ни дават самолети и колкото бързо бъде взето решение за оказване на военна помощ на воюващата страна,  толкова по-скоро България ще има учредения да беседва с със страните от НАТО за заместващи благоприятни условия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР