Бившият министър на финансите Владислав Горанов коментира в предаването ""

...
Бившият министър на финансите Владислав Горанов коментира в предаването ""
Коментари Харесай

Власислав Горанов коментира списъка на Кирил Петков, в който е и неговото име

Бившият министър на финансите Владислав Горанов разяснява в предаването " " листата на министър-председателя Кирил Петков до прокуратурата, в който той оповести имена, уличени в корупция. Сред тях бе посочено и името на Горанов.

"В България от дълго време се води обществен опит с неразбираеми последствия.

Част от този опит е и изказването на премиера през вчерашния ден. Веднага след абсурда с невнесените налози от страна на компании, които са свързани с Божков, прокуратурата организира няколко разпита с министъра на финансите - тогава Горанов. Така че в този смисъл институцията си е свършила работата. Ако Кирил Петков чака да ме задържат за няколко часа, поради изказвания - това е ирационално ", безапелационен е Горанов.

По думите му с изключение на с непросветеност новото ръководство е заредено и с особена експанзия.

"Аз също направих изследване в Google. Нося ви данни за осъществени закононарушения от Асен Василев и Петков... Не е съществено един централен държавен орган на изпълнителната власт да борави с Google. Вярно, че щяха да паднат в различен капан, в случай че не бяха излезли по толкоз профански метод от тематиката, в която сами се вкараха, само че е обидно за всеки българси жител, в случай че българският министър-председател с всички милиарди, които харчим за служби, е подготвен да изготвя описи от Google ", добави още Горанов.

Той сподели, че не е получавал пари от Васил Божков, не са му били и предлагани.

"Божков, за разлика от други предприемачи, които имаха проблеми с прокуратурата, избра да избяга от България. Несериозно звучат обвиняванията за раздавани пари. Нека заповяда и да отбрани тезата си ", сподели той.

Владислав Горанов добави, че прокуратурата няма какво повече да направи в този случай, с изключение на да вземе пояснения от всички забъркани лица.

"Изготвянето на сходни описи, като този на премиера, нормално се прави като обезверен спешен пиар, когато има други проблеми... Премиерът претопля една остаряла тематика. Притеснен съм, че с такава лекост се борави с обстоятелства ", сподели още Горанов.

На въпрос помогнато ли е на Божков да спести 700 милиона от страната, Горанов отговори по този начин:

"Твърдението, че някой целеустремено е променял закон в негова изгода е погрешно ", изясни той.

Във връзка с проблема по откраднатия автомобил някогашният министър беше безапелационен, че става въпрос за операция.

"Колата не е моя, аз съм ползвател на лизинг. Тя не е открадната, оповестена е за търсене. Експертизите демонстрираха, че автомобилът не е манипулиран ", изясни той.

Повече вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР