Бившият министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков Александър

...
Бившият министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков Александър
Коментари Харесай

Ексминистър Николов: Не знам как Радев търпи 6 месеца недоразумението Росен Христов

Бившият министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков Александър Николов употребява форума, проведен от служебния си правоприемник Росен Христов, на който се чака да бъде показана енергийната тактика за страната, с цел да изрази неразбиране от търпението на президента Румен Радев. По думите на Николов президентът показал забележителна приемливост към недоразуменията в енергийната сфера, изключително касаещи договарянето на доставките на газ. И загатва, че Христов, който от месеци громи " Промяната " с опорки по какъв начин са изготвяли вноса на синьото гориво у нас посредством медиатори, откакто " Газпром " еднолично спря потока през тръбата, в действителност сега прави същото - посредством същия главен състезател на пазара: " МЕТ ".

Ето какво написа Александър Николов преди откриването на енергийната среща през днешния ден: 

" След по-малко от 2 часа следва показване на така наречен “Стратегия за стабилно енергийно развиване ”. Няма да разясня 68-те страници, странните заключения тук-там направени на база данни до 2018-та година... и прочие неща. Съществуването на този документ още един път ще покаже равнището на “компетентност ” на този човек, което беше ясно дефинирано и от EBRD.

Обаче желая да кажа следното. Обърнато е съществено внимание на тематиката “природен газ ”. Та… тъй като по-късно следва кръгла маса и ми е забавно дали някой от публицистите ще попита… “Вярно ли е, че през месец февруари в България главен снабдител на природен газ ще е една компания, която от Христов беше наричана “посредник ”, а точно Мет Енерджи?! ”

Или пък “Защо господин министър, откакто напоително споделяхте тезите на ГЕРБ за комисионни и ощетяване на България чрез сходни “посредници ” сега ще бъдат употребявани същите компании?

Или пък… “има ли смяна по конструкция на контракта с Булгаргаз или в действителност говорихте празни приказки, тъй като по този начин беше комфортно на една “водеща политическа мощ ”?!

Тези въпроси са значими, не за 30-годишната тактика, показана от... 3-месечно (разтеглено до 6-месеца) временно-пребиваващ министър. Те са значими с цел да се разбере профилът, " моторите " и " политическите ментори " от едни жители за европейско развиване детайли на съответния представящ тактиката човек.

Естествено, че няма никакъв проблем с компанията, в противен случай. Тя не е “посредник ”, а лицензиран в сходство с всички регулации на КЕВР търговец. Но, името и беше употребявано от един сламен човек, за обикновена, плоска, грозна и… бездарна политическа акция. А, да не не помни - дали Делян Добрев ще си спомни в този момент неговите и думите на Росен Христов от парламентарната естрада, тъкмо по адрес на тази компания?! Партенки. С комфортно сложени представители, на административни трибуни. И следва - затъване.

Неграмотността, комбинирана с безгранична надменност и зависимости (ясно забележими обратно във времето) ще ни донесат вреда, която дълго време няма да можем да възстановим, доста добре разказана в личната му формулировка за " работа, работа, работа " - ХАОС И РАЗРУХА!

За референции - просто проверете какъв брой задлъжняла беше българската енергетика преди месец април 2021-ва година.

P.S.: Съжалявам, че на това показване в хотел Милениум ще участват и Премиера Донев, който беше заставен да изрича лъжи от същия министър, както по отношение на Газпромекспорт, по този начин и да се изяснява за един Протокол подписан персонално от Христов (относно ICGB), както и Президента Радев, който... почтено казано не знам по какъв начин прояви 6-месечно самообладание към сходни недоразумения.

А каква е " цената " за последните 6 месеца в бранша - скоро. Да се знае от идващите, които ще би трябвало да " бършат " завещаното - както на локално, по този начин и на районно и европейско равнище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР