Бившият министър на енергетиката и част от ръководството на БСП

...
Бившият министър на енергетиката и част от ръководството на БСП
Коментари Харесай

Овчаров видя удар срещу българските интереси в енергетиката с включването му в списъка "Магнитски"

Бившият министър на енергетиката и част от управлението на Българска социалистическа партия Румен Овчаров дефинира попадането си в санкционния лист " Магнитски " като разтрошаване на българските ползи в региона на енергетиката. Пред делегатите на 50-тия конгрес на Българска социалистическа партия Овчаров отхвърли, да е имал офшорни сметки, нито притежавани 5 милиона.

Съединени американски щати постановиха през вчерашния ден наказания на петима българи за присъединяване в корупционна активност в България. Това са Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Ситуацията с включването му в санкционния лист " Магнитски " Румен Овчаров дефинира и като война за изтикване на съветските енергийни доставки за цяла Европа.

" Тази борба против мен не е борба за предишното, борбата е за бъдещето на България и българската енергетика, и изобщо за изтикването на Русия от България. Нито един от нас не е защитавал съветски ползи, ние сме защитавали българските ползи, тъй като Българя е заинтригувана от това да доставя на ниска цена нуклеарно гориво, да доставя несъмнено нуклеарно гориво. Американското нуклеарно гориво е остарялото съветско гориво ", сподели Румен Овчаров.

След което Овчаров прикани Българска социалистическа партия да се държи като единна и виновна партия и да не се подава на политически меркантилни групи.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР