Бившият марокански тенисист Юнес Рашиди беше изхвърлен от спорта до

...
Бившият марокански тенисист Юнес Рашиди беше изхвърлен от спорта до
Коментари Харесай

Бивш марокански тенисист е отстранен завинаги от спорта след доказани 135 уредени мача

Бившият марокански тенисист Юнес Рашиди беше изхвърлен от спорта до края на живота си, откакто беше приет за отговорен в уреждането на 135 мача - най-големият брой нарушавания от един човек, откриван в миналото в спорта, заяви Международната асоциация за тенис-интегритет (ИТИА).

36-годишният Рашиди е взел участие в споразумяване на мачове с двама алжирски играчи, които напълно неотдавна бяха глобени от ИАТА. Случаите и на мароканеца, и на алжирците са открити след взаимна работа сред ИАТА и белгийската полиция.

" По делото се произнесе самостоятелният чиновник за битка с корупцията Джани Сублиер, която откри всички обвинявания за доказани от нужните доказателства. 135-те нарушавания или уредени мачове са в действителност фрапираща цифра и тя наложи санкция в размер на 34 хиляди $ като допълнение към възбраната да се занимава със спорт до края на живота си ", сe споделя в изказване на ИАТА през днешния ден, разпратено по мейла до разнообразни медии.

Рашиди, който в кариерата си доближава най-високо равнище в ранглистата на ATP до 473-о място на двойки, сега е със възбрана да играе, да бъде треньор или да участва на каквото и да било тенис-събитие, което е под контрола на АТР или на Международната федерация по тенис (ИТФ).

Наричан Кралят на уредените мачове, Юнес Рашиди се бил фокусирал върху шампионати от ниско равнище, в които медийното отразяване не е изключително огромно, както и аудитория съвсем не е имало. Но индивидът има изненадваща поредност в участия на шампионати, които се намират за залагане в някои не изключително известни букмейкъри.

Организацията ИАТА е основана на среща сред всички тенис-организации на международно равнище с ясната концепция да следи само и единствено честността на дуелите и да следи за нередности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР