Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич, който в момента

...
Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич, който в момента
Коментари Харесай

Местят лежащия за геноцид Караджич от Хага в затвор във Великобритания

Бившият водач на босненските сърби Радован Караджич, който сега се намира зад решетките в Хага, ще изтърпи останалата част от присъдата си за геноцида в Сребреница в английски затвор , заяви държавното управление в Лондон, представено от " Франс прес ".

" Трябва да се гордеем с обстоятелството, че от английската поддръжка за обезпечаването на ареста му до затворническата килия, пред която е изправен в този момент, Англия поддържаше 30-годишното гонене на правдивост за тези отвратителни закононарушения ", означи английският външен министър Доминик Рааб, до момента в който обявяваше затворническият транфер.
 Караджич апелира доживотната присъда
Караджич апелира доживотната присъда

Караджич беше наказан на пожизнен затвор за геноцид и военни закононарушения

" Радован Караджич е един от дребното хора, които са приети за отговорни за геноцид ", уточни Рааб и добави: " Той е виновен за избиването на мъже, дами и деца по време на геноцида в Сребреница и оказа помощ за осъществяването на обсадата на Сараево с неговите безмилостни набези против цивилни. "

Караджич излежава доживотна присъда за геноцида в Сребреница и други зверства, откакто апелативните съдии усилиха присъдата му от първичния затвор от 40 години.

Босненските сръбски сили избиха над 8000 мюсюлмански мъже и момчета за няколко дни след завладяването на града в Източна Босна на 11 юли 1995 година
 Караджич: Сръбският народ и аз победихме
Караджич: Сръбският народ и аз победихме

Република Сръбска е основана и сръбският народ е свободен в страната си

Епизодът - избран като геноцид от два интернационалните съда - се случи в края на войната в интервала 1992-1995 година сред босненските хървати, мюсюлмани и сърби, лишила към 100 000 живота.

Караджич и неговият пълководец Ратко Младич бяха измежду последните обвинени, изправени пред съда от Трибунала на Организация на обединените нации в Хага за гражданската война.

Апелативните съдии през 2019 година усилиха присъдата на Караджич, като дефинираха, че първичният затворнически период е подценил " големия мащаб и систематичната свирепост " на закононарушенията му.

През 2013 година Англия взе някогашния либерийски боен деспот Чарлз Тейлър, откакто той загуби обжалването си против 50-годишна присъда за военни закононарушения и закононарушения против човечеството пред Специалния съд на Организация на обединените нации за Сиера Леоне в Хага.

Тейлър излежава присъдата си в пандиза с оптималната сигурност във Франкланд покрай Дърам в Североизточна Англия, откакто беше наказан за подклаждане на цивилен спор в Сиера Леоне.
 Босненските сърби заподозряха Запада зад доживотната присъда на Караджич
Босненските сърби заподозряха Запада зад доживотната присъда на Караджич

Никой не е държан под отговорност за закононарушения против сърбите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР