Бившият командващ на Сухопътните сили на израелската армия генерал-майор от

...
Бившият командващ на Сухопътните сили на израелската армия генерал-майор от
Коментари Харесай

Израелски генерал: Войната със Сирия е на прага ни

Бившият командващ на Сухопътните сили на израелската войска генерал-майор от запаса Еял Бен-Реувен изказал мнение в изявление за израелското издание Newsru.co.il дали в Близкия Изток ще има нова война след случаите в Сирия. Журналист от изданието попитал би трябвало ли да се смятат случаите в Северен Израел и в Сирия подготовка за нова война.

Генерал Бен-Реувен декларирал, че военната конюнктура и случаите не би трябвало да се назовават подготовка за ескалация на спора, въпреки че свалянето на израелския изтребител можел да докара до това.

Той изказал мнение, че в близкоизточния район война не е нужна на никого: нито на сирийци, нито на руснаци, нито на иранци, нито на „ Хизбула”. Въпреки това Израел се намира в комплицирана конюнктура и в обстановка на непрекъснато напрежение, смята генералът. Като цяло 2018 година дава обещание да бъде доста комплицирана, рискова и не трябва да се вършат отстъпки от разиграните сюжети за усилване на близкоизточната рецесия и изключително интензивността на Иран. Срещата на проиранските сили и на израелците, които отстояват своите ползи, неизбежно могат да доведат до война на север, смята генералът.

Ситуацията обаче последователно се стабилизира, смята Бен-Реувен, защото макар прогнозите Башар Асад връща под собствен надзор сирийски територии благодарение на Иран и „ Хизбула”. Вече 70% от земите на страната са в ръцете на Дамаск.

Генералът не отбягнал и въздействието на Москва. Според него,Русия е основен стратегически състезател в района и тя за малко време значително изменила образа на Близкия Изток.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР