Бившият командир от Вагнер, Андрей Медведев, който избяга от Русия

...
Бившият командир от Вагнер, Андрей Медведев, който избяга от Русия
Коментари Харесай

Норвежката полиция арестува бивш командир от ”Вагнер” за опит да се върне в Русия

Бившият пълководец от " Вагнер ", Андрей Медведев, който избяга от Русия през януари през арктическата й граница с Норвегия, описа, че до момента в който е бягал, граничарите са стреляли по него. Той разкри и детайлности за присъединяване си в боевете в Украйна като член на наемническата формация.

 

Норвежката полиция означи нощес в изказване, че млад мъж на към 20 години е бил арестуван за опит незаконно да пресече границата с Русия, само че не назова името му. Полицейски чиновник от локалната полиция във Финмарк отхвърли също да назове името на арестувания.

 

Преминаването на границата на Норвегия с Русия е позволено единствено през пропускателните пунктове, напомня Ройтерс.

 

Адвокатът на Медведев съобщи пред организацията, че карцерът му е плод на неразбирателство.

 

" Той е бил там, с цел да види дали може да открие мястото, където е пресякъл границата (към Норвегия през януари). Бил е спрян, до момента в който се е возил в такси. Изобщо не е бил покрай границата. В желанията му въобще не влизало да пресича границата (с Русия) ", безапелационен бе юристът.

 

Когато дойде в Норвегия Медведев уточни, че желае да получи леговище, тъй като се страхувал за живота си, откакто станал очевидец на убийства и издевателства над военнопленници в Украйна, написа Ройтерс. Бягството му стана водеща вест в международните медии.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР