Бившият командир на сепаратистите в Донбас и военнопрестъпник Игор Гиркин

...
Бившият командир на сепаратистите в Донбас и военнопрестъпник Игор Гиркин
Коментари Харесай

Обрат! Това ли е следващият президент на Русия

Бившият пълководец на сепаратистите в Донбас и военнопрестъпник Игор Гиркин разгласи от пандиза, че желае да се кандидатира за съветски президент на изборите следващата година и насочи нови рецензии против Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

52-годишният Гиркин, по-известен с псевдонима си Игор Стрелков, беше арестуван по обвиняване в екстремизъм през юли за рецензии към управлението на Русия. Гиркин беше задържан след поредност от изявления, критикуващи Путин. Той е застрашен от до пет години затвор, в случай че бъде приет за отговорен.
-->
Президентските избори в Русия са планувани за март 2024 г. Руските управляващи подхващат репресии освен против демократичните критици, само че и против фигури, настроени против Кремъл, даже в случай че поддържат офанзивата на Москва в Украйна, с наближаването на изборите.

" Смятам се за по-компетентен във военните въпроси от настоящия президент и сигурно за по-компетентен от министъра на защитата ", сподели Гиркин в изказване, обявявайки своята кандидатура.

Гиркин е парещ покровител на акцията на Русия в Украйна, само че подлага на критика съветското военно управление. Той сподели, че Путин е " прекомерно благ ".

Руският водач е бил воден за носа освен от своите уважавани западни и киевски сътрудници, само че и от ръководителите на нашите служби за сигурност, разузнаването и военно-промишления комплекс, съгласно съветския националист, съобщи БГНЕС.

" Няма да се постанова да се поддавам на желанията на моите другари в ущърб на стопанската система на Русия ", съобщи той, имайки поради многочислени обвинявания в корупция, в явен удар против Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР