Бившият кмет на Джулиница Янко Янков стана гастарбайтер в Англия.

...
Бившият кмет на Джулиница Янко Янков стана гастарбайтер в Англия.
Коментари Харесай

Житейски обрат: Бившият кмет на Джулюница печели петорно повече сега като гастарбайтер в Англия

Бившият кмет на Джулиница Янко Янков стана гастарбайтер в Англия. „ Работя в разсадник в едно селце Шибдън, което е на към 30 км от Норич. Чувствам се прелестно и съм удовлетворен. Заплащането е положително “, описа за „ Борба “ самият той.

Като кмет у нас е получавал към 1000 лева, до момента в който сега му дават по 7,5 паунда на час. Извънредният труд се цени двойно и е по избор. Работя по 4 – 5 месеца, след това се прибирам в България и си почивам. Не укривам, че повода да се махна е и отношението към мен от страна на ръководещите, добавя още някогашният кмет.

Не крие, че решил да стане гастарбайтер, откакто му отхвърлят работа като преподавател. „ Аз съм квалифициран възпитател, само че като си подадох документите, сегашната кметица на Лясковец доктор Гецова е звънила да упорства да не ме назначават, тъй като не съм бил от ГЕРБ. Във втория си мандат в действителност се явих от друга партия и завоювах и очевидно това я е обидило.

Освен това имам и проблеми със настоящия началник на локалната земеделска дирекция Тодор Тодоров, който праща непрекъснати инспекции на фамилията ми, употребявайки въздействието си. И той мъчно преглъща, че съм го побеждавал на избори “, разкрива патилата си Янков. Тези условия са го подтикнали да търси шанса си в чужбина, с цел да устоя фамилията си.

Бившият джулюнски кмет изкарва по 4-5 хиляди лв. месечно. Работата не му тежи и е в прелестни връзки с шефа си. „ Той е шеф фантазия. Труди се с нас в оранжериите. През уикенда ни кани на празненства в градината си, вършим си барбекю и се къпем в басейна му. Работата не е лека – отглеждаме разсади на цветя и зеленчуци. Но тук който работи, получава добре, а който се скатава – противоположното. Много ни ценят като работна ръка, тъй като българите сме работливи “, твърди Янков.

Независимо от това обаче отношението на по-възрастните британци към нашенците не е напълно положително. Нещата се трансформирали след брекзита. „ Гледат ни по-особено, тъй като им втълпяват, че надали не сме втора употреба хора и ще им превземем страната. По-възрастните се отнасят скептично към нас, тъй като подобен им е манталитетът. Отговаряме с усмивка и позитивизъм “, обобщава Янко Янков.

Намеренията на някогашния кмет са на по-късен стадий да остане трайно да живее в Англия дружно със фамилията си. „ Тук няма политически боричкания, престъпност и неспазване на законите. Ако се трудиш и спазваш разпоредбите – успяваш, а не като у нас – с цел да успееш, би трябвало да лавираш и заобикаляш закона “, разкрива претекстовете си той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР